31 MARS 2010

Ja jag höll faktiskt på att skriva 31 APRIL högst upp!
Men jag kom på mig snabbt som tur var ;)

Idag har vi varit på badhuset och både Alicia och Samuel ramlade i vattnet. Men nej, dom bryr sig inte. Bara upp igen och "simma" vidare.
Och Alicia var så modig så hon dök 3 gånger! Direkt efter att hon trillat i haha. Hon ger sig inte. Hon ska lära sig att simma och vägrar bli rädd av att hamna under vattnet. Såklart fanns vi ju i bassängen med dom så dom var ju inte många hundradels sekundrar under vattnet ;)
Och vet ni?! Lilleman har också badat! Trodde jag skulle höra världens vrål när han kom i det kalla vattnet men nejdå. OJ vad han njöt. Han var helt galen i det. Och sen gick jag och lilleman i bastun och värmde oss. Det gillade han också. Och sen när vi kom ut till bassängerna igen så ville han i igen!
Alla barnen var jättebusiga. Speciellt pojkarna.
Och Vet ni en till sak?! Alicia vågade försöka sig på att simma!
Hon hade på sig dom där orangea uppblåsbara sakerna runt armarna (Inte helt fulla i luft för det pyste ut hela tiden när jag skulle försöka stänga ventilerna. Men hon simmade från ena sidan av bassängen till den andra :) Det var häftigt att se ska ni veta :D

Nu håller jag på att städa och göra iordning här hemma. Har precis tagit isär våran dubbelsäng till två enkelsängar och möblerat om dom lite i sovrummet så nu har barnen fått det som sovrum.
Samuel hade ju dessutom ingen bra säng innan men den han fick nu är toppen :) Förrutom att den är lite smal. Han som alltid ramlar från sängen borde ha en jättebred som täcker hela rummet ;) Men som tur är så är den inte hög.

Imorgon blir det BVC med lilleman.
Tror att gubben ska åka med honom.

Nu kommer jag inte ihåg vad jag skulle skriva..
Jo Alicia tjatade heela tiden att hon ska sova i SITT rum inatt för där är hon tryggast. Så gick hon in i vårat gamla sovrum "Woooow!" Och sen ville hon inte sova i sitt rum inatt ;)
Just nu är det lite stökigt i sovrummet fortfarande men det får jag ta imorgon..

Oj

justja min morfar fyller 73 år idag!
Ska ringa och gratta honom :)

29 MARS 2010

Ingen som vet hur man lägger in filmklipp? Vill ju visa hur det går för Sebbis att ta sig fram ;)
Eller är det ingen som läser här, förrutom min lite smått förvirrade far? ;)
Eller så kanske ni som läser inte vill se haha.

Vet ni vad "kläpor" är förnåt?
Det tog eytt tag innan jag fattade. Först sa han bara "Läpor" men sen ansträngde han sig och sa "Kläpor" istället ;)
Samuel alltså. Det är klädnypor!
Först kallade han det för klämma och trodde man skulle ha dom i håret..

Nej men jag blir gaalen på att Sebbe inte kan hålla sig på filten. Eller galen är fel ord. Men han smiiiter och jag får leta om jag råkar ha vänt mig bort nån sekund.
Igår sprang han i gåstolen och Alicia gick till köket. När hon kom tillbaka hit in till tvrummet så hittade hon inte honom!
Det var en kul syn ;)
Han hade gömt sig bakom sängen hihi.
Just nu ligger han nästan bakom vaggan. Var ju tvungen att lyfta honom på golvet igen eftersom han, om han inte är jättetrött, ställer sig på alla fyra. Och om man då ligger i en vagga så gungas man rakt in med huvudet i nån av "träväggarna".
Och en grej som är såå hemsk! Imorse lyfte Marcus lilleman till sängen när han kom hem. Alltså bredvid mig. Jag hade som vanligt byggt upp en mur av kuddar och filtar så han inte skulle kunna trilla ner från sängen. Ja tror ni inte han "lyckades" iallafall?
På något sätt har han smitit förbi mina fötter och jag vaknade av ett skrik!
Nej han var inte på golvet.. Han var på trehjulingen!
Alltså nu lät det där jätteilla. Men han låg med halva kroppen uppe på sängen och händerna och huvudet hade han krypit ut med och hade dom på trehjulingen men såklart att han blev rädd! Det gick bra. Inge märken eller nåt och han lugnade sig så fort jag tog upp honom. Vrålet efter mat 10 minuter senare var värre haha.
Men nu är det absolut förbjudet för allihopa att ens bygga mur och låta honom sova på sängen. Nej han ska sova i spjälsäng. Om jag så måste köpa en ny! (Den vi har håller inte ihop tyvärr).
Vaggan börjar han också bli för stor för eftersom han reser sig mot den..

Han kan ropa "mamma" sen ett tag tillbaka :) När jag var på toa trodde jag det var den sovande Samuel eller upptagna Alicia men nej det var Sebbe som lekte och ropade :) Såå sött! Men jag har ju hört det några gånger förrut från honom.

Jag fick just en blick fram i tiden!
Alicia gick nyss iväg. Hon skulle till Magnus och jag var tvungen att säga åt henne några gånger att hon skulle akta sig för bilar! (Hon har alltid varit noga med sånt och väldigt uppmärksam, men hon är ju bara ett barn ändå).
Åh det kändes hemskt att släppa iväg henne själv dit trots att jag visste att Marcus kommer och möter. Han bor ju faktiskt granne med oss haha.
Och då tänkte jag på sommaren. Hon blir 5 år. Det är klart jag måste låta henne gå till lekparken själv i sommar. Och låta henne vara ute och leka med kompisarna. Herregud vad gjorde man själv när man var 5 år! Och mindre t o m..
Mina äldre kompisar skulle vara inne senast 20! Jag hade ingen tid att passa till varken middag eller läggdags. (Det är därför jag tycker regler och rutiner är så himla viktiga!). Där satt man (i Skåne) ute ensam i mörkret när alla var tvungen att gå hem.. Ingen verkade bry sig var man var..
Men jag bryr mig och jag är jättenervös över att släppa lite på taget och låta henne bli lite friare.
Men 5 år.. Då borde man få gå till lekparken själv. Den ligger ju trots allt granne med oss och vi bor liksom i Tjautjas!
Fattar bara inte hur jag kunna sluta spionera på vad hon gör när hon går själv (ser ju lekparken från fönstret.. inte hela men lite)..
Hon fick gå dit i somras själv faktiskt.. Hon gick t o m till Sofia över vägen. Men hon gick raka spåret (med mamma och pappa spionerandes i fönstret) och hon ställde sig vid vägen och väntade läänge. Tillslut sa Sofias pappa, som var ute, att hon nu kunde gå över vägen och DÅ gick hon.
Hon brukade även gå till mommo ibland (behöver inte korsa nån väg utan genar). Och då stod jag på gården och tittade tills jag inte såg henne men då såg mommo henne ute på gården. Så HELT ensam har jag inte släppt henne.
Ibland har hon fått gå med mina kusiner när dom varit uppe men dom är flera år äldre än henne.
Hon har tjatat om att få gå nu på vintern. Men då måste man gå efter vägen och jag vill inte släppa henne själv. Trots att hon inte behöver gå ÖVER vägen. Men jag är för feg. ALDRIG ensam efter vägen! Inte än iallafall..
Hoppas att skoterspåren blir riktigt hårda så hon kan gena snart. Eller iallafall att det tinar upp lite just på hennes gångväg iallafall.
Lilian och Bengt brukar förstås också flitigt hälsas på.. På sommaren..
På vintern är det efter vägen man måste gå men det är inte många metrar dit heller. Våra gräsmattor är alldeles intill varandra och så är det ett dike med en "träbro" :)
Ja vi ser förstås dit och dit brukar barnen smita på somrarna. En morgon hittade jag Samuel i blöja och rosa stövlar och Alicia, sittandes på deras altan ätandes bulla och saft ;) Dom hade smitit dit för "lyxfrukost" tiidigt på morgonen. Man han bli ganska rädd haha.

Nä nu ska jag smita för gubben och Laia kom hem :)

Hmm

Alicia sjunger vaggvisor till Sebbe för han har svårt att somna..
Undrade vad det var hon sjöng och hör att hon sjunger "I can´t stand the snow. I don´t know how I.." nånting jag inte hörde riktigt. Påhittat av henne men på engelska! Hur tusan gick det till?
Hon brukar sjunga på engelska men inte brukar hon kunna så "bra" meningar. Nåja duktig hon är iallafall haha

28 MARS 2010

Jag hade svårt att somna inatt. Det gick bara inte. Låg och kollade film och kollade på klockan. Datorn visade 3, telefonen 2!
Var tvungen att kliva upp och kolla på köksklockan. Den var 2. Jag googlade och insåg att gubben skulle jobba en timme kortare.
Jag somnade kring 4 (nutid) och 2 timmar senare var gubben hemma och barnen vaknade.

Alicia sjunger "One är ett och two är tvåå" osv osv. Jättesött.
Sen mitt i allt "Jag måste bajsa, hejdåå"
Nu leker dom badhuset.. Dom simmar i stooora bassängen ;)

Nej nu orkar jag inte skriva mer.
Jo Sebbe har smakat gröt för första gången och han ääälskar det också. Han äter allt den där ungen. Grimaserar aldrig!
Mild havregröt fick han. Och vatten. Inte ens konsistensen grimaserade han åt.
Jag vågar inte ge honom för mycket saker per dag. Men jag tänkte att han åtminstone ska få ett mål gröt på morgonen och ett mål mat på dagen. När jag ser så han inte får ont i magen av att jag börjat ge mer så får han ännu ett mål per dag.
Jag är ju som inte såå förtjust i att han ska nära sig på bara ersättning.
Nej nu ska vi träna lite, städa lite och fundera ut vad vi ska laga till middag sen.

Och vet nån hur man lägger upp filmklipp så säg till mig!


Okej okej..

Jag MÅSTE bara lägga upp några bilder till :D
På sööötisarna för dom e så goa!



























Hmm.. undrar just om det går att lägga upp filmklipp här..

27 MARS 2010

Tänkte bara meddela att jag INTE tänker blogga idag.
Kanske imorgon om det hinns med. Är så trött nu.
Ska kika lite film tills jag somnar tror jag.
Idag sjöng Alicia "Hem, hem, hem, mitt ljuva hem!"
Var hon fått det ifrån vet jag inte..
Sen för ett tag sen, när dom varit sjuka och kompisarna varit sjuka så sjöng hon "Jag är så ensam i min ensamhet. Men jag har ju iallafall min låtsaskompis Moa". Det kändes såå hemskt i mammahjärtat att hon måste skaffa sig en låtsaskompis när hon inte fått leka med sina riktiga kompisar. Eller låtsaskompisen har hon ju haft nu sen hon var riktigt liten.
Idag sa hon (hon tittade tv och en liten tjej på tv gjorde konster och dansade och gjorde volter på en smal trä"planka") "Det påminner om min osynlige vän Amanda! Hon kan också göra sådär" Ja Amanda är också hennes osynlige kompis.
Nej nu är vi ju friska hela högen så det blir att leka med kompisar en hel massa framöver. Nu har man ju blivit lite "bekväm" när man bara suttit hemma mest hela sjukdomstiden men nu är det bara rycka upp sig och bege sig ut och hälsa på folk.
Alla barnen behöver det.
Igår var vi förstås hos Frida och Alva. Alva fyldle 3 år så det var kalas. Och OJ vad dom lekte!
Alicia klädde på sig själv och protesterade inte ens när vi skulle hem. Bara glada miner och en STOLT mamma :D

Vi har planerat flera dagar för dagens överraskning.
Alicia och Samuel bakade en strösselkaka lagom till pappis skulle vakna och åka iväg på sitt nattskift. Den var rykande färsk.
Och så skrev Alicia ett brev från barnen och satte godis i en låda.
Ja jag lägger upp nån bild på det. OCH på mina tre troll ;)

Har jag förresten berättat förr att Alicia kan både läsa och skriva och räkna plus och minus?
Hon har kunnat det väldigt länge men när hon fyllde 4 så släppte det ordentligt och hon började (med hjälp av hur det ska stavas) skriva och läsa. Numera frågar hon inte ens hur det stavas. Det blir lite roliga stavningar ibland och S:en hamnar IBLAND åt fel håll. Men vad gör det?
Hon är även väldigt duktig på att fundera hur saker stavas. t ex GRATTIS och GRATIS. Men hon har alltid varit duktig på att fundera ut hur saker och ting ska sägas. När hon preciis lärt sig prata sa hon JAK istället för MIN. Samuel säger MIG/MÄJJS istället för MIN haha. Undrar vad Sebbe kommer säga då..
Alicia rättade mig även heela tiden. "Det heter inte... det heter...!"
(Faktiskt så rättade hon även såna som kom från byar "söderut" från gällivare som pratar mer med E där det faktiskt ska uttalas lite mer åt Ä hållet. Det kunde bli lite pinsamt haha)

Åh jag kommer ihåg när Alicia var riktigt liten och precis börjat prata. Lite av det jag aldrig glömmer är "Hoki Hoki" När hon skulle trolla. Efter det lärde hon sig att säga "Hoki Poki" istället. Med sån inlevelse!
Sen (hon var rätt tidig att prata) när hon var 1½ ungefär så frågade jag vad pojkar har. "HilliHopp" svarade hon. Ja men vad har flickor då? Hon funderade ett tag och sen sken hon upp som en sol "BEEEHÅÅÅ!"

Nej men jag SKULLE ju inte blogga idag. Förlååt jag kunde inte låta bli.
Men nu kommer bilderna.. Godnatt!

(Lördagar är till för att firas vet ni väl??)










24 MARS 2010

Grattis till Alicia på 4 år och 7 månadersdagen! ;)
Haha ja här grattas det ofta.
Som Alicia brukar säga "Grattis på lördagsdagen!" varje lördag ;)

Men NU nu går det verkligen framåt för Sebbe. Han stod precis på alla fyra och vaggade lite fram och tillbaka lite försiktigt. Och så tog han några små krypsteg :D
Framåt kommer han ju annars också. Han låg nyss på andra sidan rummet på filten men nu är han på golvet som vanligt.
Igår fick han syn på krypdockan. Så vi satte igång den så den kröp och då försökte han göra samma.
När den sa mamamama och papapapa så försökte han också med munnen.
Mamma kan han faktiskt ropa :)
Nu busar brorsorna. Ska lägga tillbaka Sebbe på filten så han inte blir kall. Eller kall blir han väl inte när värmepumpen värmer golvet men han kan ju slå tänderna igen i golvet och det vill vi inte. När han försöker sig på krypandet..

Färgblindhet

Här kommer ännu en konstig fundering av mig haha.
Har ni tänkt på att det kanske inte alls är samma färger vi alla ser?
Det som jag ser som rött och vi alla kallar rött, kanske är en helt annan färg för er som ni kallar röd.
Hur ska man kunna veta att röd är just röd? Och att blå är blå?
Förstår ni hur jag menar?

Jag och Alicia var och handlade blöjor nu på kvällen och vi diskuterade det. Men hon sa "Men mamma röd ÄR ju röd!" "Det är ingen annan färg"

Ja vi har våra diskussioner jag och Alicia. Sen diskuterade vi även kromosomer och handikapp/utvecklingssvårigheter eller vad man nu ska kalla det, och sådana saker.
Ja som Marcus säger så går jag ibland in för djupt i alla samtal med Alicia. Och tillslut blir det för rörigt för att ens Marcus ska förstå vad jag pratar om..

Som när hon var 1½ år och jag skulle natta henne.. Vi pratade om hennes rymdlampa och tillslut var vi inne på ämnet astronauter och grejer. Ja men hon lyssnade ju intresserat men då hade Marcus hört lite av vårat samtal och tillslut fick han be mig att sluta babbla.
Nu kan Alicia säga till mig på egen hand ;)

Apropå nattning så har jag fortfarande samma problem när jag ska natta Alicia som jag hade när hon var liten. Jag börjar gapskratta och kan verkligen inte sluta. Alicia ber mig vara tyst och sluta skratta men då skrattar jag bara ännu mera. Numera ber hon mig gå så hon får sova ifred.
Samma problem med pojkarna men dom nattar jag ju aldrig.
Lilleman lägger jag i vaggan efter att han ätit o så och sen somnar han efter en stunds studerande och pillande på snuttekaninen.

Jo tillbaka till ämnet om att jag babblar på och fördjupar mig i alla samtalsämnen.
Alicia tycker oftast det är spännande. Och det är av den anledningen hon även kan så mycket om bland annat graviditeter och bebisarna i magen, förlossningar och allmänt om såna ämnen.

Nej nu ska jag sluuta skriva. Skulle ju inte skriva mer idag.
Måste komma ihåg att posta tavlorna till Dess på torsdag när jag nästa gång ska in på stan..
Nu ska jag babbla vidare med Dess och så ska jag sitta och skratta en stund över Gun Hellman och Älgstudsare (som Alicia inte tyckte var kul alls).
Sa jag förresten att jag berättade en rolig historia för Alicia i bilen för några dagar sen?
Det var en älg som badade, han blev ren. Alicia tyckte den var såå dålig. Så det kom en kul historia av henne "Det var en ren som badade, han blev älg"
Och sen igår sa hon "Det var 100 grodor som var med i en flodsjötävling. Dom trillade i"
Och "Det var två kompisar som gick på promenad. Då sa ena -Akta hålet. -Vilket hååååål"
Och det lät precis som att han föll ner i hålet haha.

26

Oj ja nu är man väl vuxen ändå.. Allt annat under 26 låter så ungt haha.
Nej man blir nog vuxen när man fyller 26. 25 är en liten övergång ;)
Men jag tänker sluta fylla år nu för 26 är lagomt.

Nej nu ska jag inte blogga mer idag (tror jag)..

Lilleman ligger och vilar och Alicia och Samuel kör sparkbilar och andra fordon vi har här hemma :P

23 MARS 2010 på dagen och inte på natten..

Lång rubrik haha.
Ja nu har jag igen ändrat utseendet på bloggen. Det var ju kul nu när man vet hur man ska göra.
Om en stund blir det säkert ännu ett nytt utseende. Tar ju bara 5 minuter att göra nytt. Det enda problemet är att hitta tillräckligt fina bilder :P

Men jag ska göra iordning en ordentlig och fin bild högst upp.
Jag tog bort den där texten "Att vara mamma till tre små galna troll" eftersom den var ivägen och passade inte in.

Nej nu ska jag hitta på nåt annat..
Kanske åka på stan?
Eller först ska jag se om Dess kommer in på msn eller skype :P

23 MARS 2010

..har det hunnit bli.
Nu får bloggen se ut så här tills jag gjort en ordentlig bild att sätta högst upp. Då först blir jag nöjd.
Det här var alltså bara en test så jag lärde mig vad som ska vara vart. Så nu var ju det problemet löst och jag kan i lugn och ro fixa med bilder och färger osv :)
NU ska jag sova med mina små grisar. Storgrisen, mellangrisen och lillgrisen/minigrisen.
Eller om man så vill Elouise, Nasse och Babe ;)
(Elouise var våran minigris vi hade hemma. Hon var stor och agressiv haha. Och dom andra två känner ni säkert igen)
Ja nu kom vi visst in på grisar helt plötsligt. NU sova..

Fortsättning..

Ja det var Alicia som vaknade med världens vrål!
Hon bara skakade och kunde inte prata. Och hon hade tydligen INTE drömt en mardröm.
Hon kom bara fram till att hon var törstig. Och Samuel lyckades vakna. Men nu ligger hon i sängen och ser på ratatouille.
Om hon inte somnade om direkt förstås.

Nu ska jag testa fixa bloggen igen. Hoppas jag lyckas denna gång.
Sen blir det ny blöja och mat till lilleman och sen hoppar vi i kojan. (Han sover redan så jag tänkte alltså väcka honom..)

22 MARS 2010

Idag skulle jag åka och hämta virket till mitt projekt men det blev inte.
Vi fick besök av Mia med Frida och Alva så vi stannade hemma.
Gubben fick åka och handla det nödvändigaste istället :)
Var riktigt kul när dom kom och hälsade på.
På fredag blir det kalas eftersom Alva fyller år.
Oj nu vaknade någon

21 MARS 2010

Idag blev Sebbe 5 månader!
Stoora killen nu.

Nu sitter han med bara liiite stöd själv.
Och det bästa han vet är storasyskonen.
Samuel och Sebastian brukar sitta och kramas lääänge och leker med bilar och andra grejer.
Sebbe älskar att se på när storebror kryper och försöker lära honom hur man gör. Alicia är förstås också rolig men hon är mer myspys och matare.
Hon börjar bli så stor nu så hon har inte lika lätt att leka med en bebis som Samuel har. Leka med Samuel går ju bra för det är perfekt åldersskillnad på dom så han hänger med i hennes svängar. Samtidigt som han fortfarande inte är så stor och gärna leker med en som är lite mindre, Sebbe, och gillar att leka med bilar på golvet och visa olika saker och lära sin lillebror.
Ja jag tycker helt enkelt att det är perfekt åldersskillnad mellan både alicia och samuel och samuel och sebastian.

En sak jag kom att tänka på, jag vet att det låter jätteknasigt, men vi är vanemänniskor och omedvetet gör vi saker på ett visst sätt.
Ta till exempel en mellanstor bal med toapapper. När vi tar en rulle därifrån tar vi ofta i rad. Alltså inte mitt i (i våran familj iallafall). Men då hade Alicia tagit en toarulle. Dom stod inte längre i balen sådär "perfekt". Dom stod lite hur som helst men jag satt och tänkte på hur fint det faktiskt var att inte allt var sådär som man själv kallar "perfekt".
Jag sa ju att det var en konstig tanke haha.
Men det var bara ett exempel..
Det kan gälla vad som helst faktiskt. Att barnen gör på sitt sätt för dom är inte invanda med att allt ska vara på ett visst sätt.
Bara det jag vill komma fram till.
Jag älskar att se hur barnen gör på sina egna sätt och det blir så himla mysigt och fint!
Själv erkänner jag att jag är alldeles för petig när det gäller vissa saker. Vissa saker ska bara vara på ett visst sätt och det bara är så. Istället för att göra nånting annorlunda och få det at se annorlunda ut, men fint, så blir det det invanda.
Ja jag har svårt att förklara.
Men om man har tre glas med ljus på bordet. Då sätter jag dom alltid i rad med ett visst avstånd.. Alicia däremot tycker att dom kan stå lite olika, typ två bakom och en framför. (Hon har bra smak)
Nu ska jag sluta tjata för snart fattar ni absolut ingenting!

19 MARS 2010

Jag håller på att bli galen!
Jag försöker fixa med bloggen. Har färdigt vad för bakgrund det ska vara.. Även bilden som ska vara där uppe är klar..
Men hur tusan får man in det??

Jahopp jag kan ju tala om när jag ändå är inne och skriver att Sebbe kan sitta själv hyfsat länge utan stöd :)

Trött..

Alla sover här så jag blir också trött..
Blir inget fix med bloggen idag för jag tänker hoppa i kojan o sussa.
Värdelöst på tv när jag för en gångs skull tänkte titta. Men jag gillar att det finns nånting som heter blablabla-play så man kan se olika program om det är nåt kul man vill se.

Sa jag att jag fick mina nya glasögon idag?
Först när jag tog på mig dom så var hela datorn helt skev och det kändes som att jag tittade i kors.
Nu har jag haft på dom hela dan så nu har ögonen vant sig.
Och jag ääälskar dom för jag märker inte ens att jag har dom på mig.
Nyss tog jag av dom och nu fick jag huvudvärk..

Satt och skypea med Mia och Bogdan idag vid köksbordet. Dom frågade hur många grader det var hos oss så jag började kisa mot termometern. Jag brukar knappt se och får gissa siffrorna om jag ska slippa resa på mig. Vilken chock jag fick när jag såg att det stod -8,6!
Wow vad häftigt att man kan se saker utan problem. Och texten på tvn! Utan att behöva anstränga sig det minsta :)
Varför har jag dragits med mina gamla skrotglasögon så länge? Det är 10 år sen jag skaffade dom.
Fixade nya men dom försvann rätt snabbt. Dom har varit borta sen Samuel var 4 månader.

Nu när Sebbe var 4 månader försvann mina 10 år gamla glasögon. Men nu när jag fixade nya så hittade jag dom.
Nåja dom är för svaga, superrepiga och man ser iallafall inget genom dom..

Nu bädden.
Eller ska jag fixa käk till Sebban och ny blöja och mojsa med honom ett tag?
Äh vi ser om han vaknar om några timmar istället..(Han sover alltså nu och har inte full blöja egentligen men de e såå mysigt o kramas med honom)

Designen..

Jahapp det blir ingen avancerad design men jag har minsann fixat både bakgrund och bild precis som jag själv vill ha det just nu.
Enda problemet är att få in det hit också.. Tjorv tjorv.. Nåja nu ska vi käka så det löser vi sen!

18 MARS 2010

Tänk vad barn kan vara olika egentligen.
Alicia har alltid älskat plåster. Dom får gärna sitta på lääänge och det ska vara plåster till allt!
Jaja på senaste året har det inte blivit såå mycket plåster men hon har inget emot plåster.
Tatueringar älskar hon också..
Samuel däremot är tvärtom. Vill aldrig ha plåster och om jag sätter en tatuering på honom gnäller han att han är smutsig.

Igår somnade jag när jag nattade storbarnen. Vaknade utvilad imorse och gubben har tydligen fått kliva upp och ge lilleman mat inatt. Men han verkade inte ha nåt emot det.
Skönt att få sova ut ordentligt iallafall.
Men det blev en tidig frukost för oss imorse. Och kallt var det så vi samlades i köket framför vedspisen allihopa tills vi klätt på oss och fått mat i magen. Nu är det vaaaarmt.
Men det gör inget :)

Nu ska jag göra vettigare saker.
Något bloggfixande blev det tyvärr inte igår men kanske idag om jag har tid.


nu hos mommo..

Ja så var vi hos mommo och Kenneth nu då. Eller Kenneth jobbar men mommo är ju här.
Alicia åkte skidor hit och det tog oss ungefär en timme att komma hit. Men det var såå skönt med frisk luft.
11.11 hade vi kommit upp till skolan och då ringde gubben. 11.41 var vi framme här. Det är inte såå många meter. Fast eftersom det är vinter och dåligt med spår måste vi gå runt.

Jag kom att tänkapå en sak under promenaden..
Hur det är att ha troll..
Först när dom e bebisar så ska dom åka vagn.
Sen blir dom några månader och VÄGRAR åka vagn när man väl kommit en bra bit på väg och då får man bära dom hela vägen hem. Och sen blir dom kring året och man vill ha dom i vagnen men dom vägrar åka vagn för dom vill gå själv och då springer dom omkring som galningar överallt och man får springa efter.
Sen går det ett år till och då vill dom åka vagn fast man VILL att dom ska gå.
Och har man då två barn eller fler så vägrar dom åka vagn vissa dagar och vissa SKA dom åka vagn.
Idag var en dag då Samuel först ville åka vagn. Tog syskonvagnen som är trögkörd med för lite luft i däcken..
Men när vi väl var ute ville han åka pulka istället!
Nåja det var bra före så det var inte så tungt att släpa på en skidåkare, en pulkåkare och en syskonvagnåkare.

Alicia tvärvägrade åka vagn sen Samuel föddes. Samuel slutade när Sebbe föddes men nu vill han ibland sen han var sjuk.
Och Alicia skulle verkligen inte ha något emot att bli körd i vagnen tillsammans med sina brorsor. Men dom får inte plats med alla ytterkläderna..

Nu blir det köttsoppa. Tjingeling

17 MARS 2010

Japp Samuel vaknade och fick komma ner inatt. Alicia däckade ju hit på soffan och jag började må så fruktansvärt illa efter att ha haft huvudvärk hela dan. Var såå skönt att sova.
Jag somnade 21 igår.. Kände mig som en pensionär men huvudvärken gjorde så jag inte orkade vara vaken längre.
Gubben slutade 22 så när han kom hem fixade han mat till lilleman och la honom bredvid mig. Och självklart var man gladaste bebben i världen just DÅ. När jag ville sova. Jag klev upp en stund och sa att jag trodde gubben skulle ringa mig när han slutade så jag hann fixa varma mackor. Ja han hade ringt. Och telefonen låg bredvid mig på huvudkudden men jag vaknade visst inte. Hoppsan så det kan gå.
Alicia sov med pappis inatt. Såklart.. Han ville inte bära upp henne för det var "bättre om hon sover med mig inatt" sa gubben.
Ungarna vaknade 5.30 idag. Eller ja, Alicia vaknade nog före 5 med gubben. Dom gjorde eld i spisen och hon värmde sig där ett tag innan han bäddade ner henne med mig och pojkarna. Shit vad trångt det var!

Nu har ungarna tjatat sen 6.30 att dom vill gå uuuut.
Jag har väntat på att graderna ska stiga och att lilleman skulle vila klart så han kan käka innan vi går.
Nu är han vaken så ska ta o fixa flaskan till honom.
Sen ska vi ut.
Ungarna har hjälpts åt att klä på sig idag så jag hade det lätt. Inga protester från nån av dom så jag hann fixa iordning vagnen och klä på mig själv också.

Ikväll ska jag nog fixa bloggen om tid finns..
Nej nu smita. Tjing

16 MARS 2010

Idag blev det en rätt lat dag..
Jag fick sån huvudvärk så jag orkade bara det nödvändigaste som matlagning och sånt.
Jag behöööver mina nya glasögon! Hoppas dom kommer snabbt nu..

Natten då.. Samuel sov i sitt rum först. Alicia somnade i sin säng efter att jag legat där bredvid henne och kramats tills hon blev trött.
Samuel vaknade just innan jag skulle sova. Gick upp och nattade om honom. Han vaknade igen efter ett tag men då gav jag upp och så fick han sova med mig.
Alicia kom också nångång gaaanska nära morgonen. Hon var ledsen. Jag antar att det var för kallt där uppe och hon såg att inte Samuel sov i sitt rum.
Ja det var nog därför Samuel också kom ner.. För att det var kallt..

Idag sover Samuel i sitt rum igen. Vaknar han ska jag försöka få honom att somna om men fortsätter huvudvärken (gubben jobbar till 22) så kommer jag inte orka och då är det ju bättre att han sover här.

Igår åkte jag och Alicia på coop på kvällen och handlade. Var tvungen att köpa blöjor till lilleman.
I bilen höll vi på att dra en massa skämt. En av mina "roliga" var "Det var en älg som badade och han blev ren". Alicia tyckte men guuuu va dååålig! Haha

Idag har lilleman varit lite småkinkig. Nu då när han vaknade efter vilan. Så han fick mat och fick fortsätta sova. måste nog väcka honom snart så han kan sova inatt.
Han behöver bara en liiiten vakentid för att kunna sova hela natten.
Idag ramlade han och slog tänderna i golvet min stackars bebis :(
Så går det när man försöker sig på krypning och smiter.
Det kom liiite blod men strax efter syntes inga spår av att han skulle slagit sig. Trots det ringde jag iallafall tandläkarn för att höra. Fått veta förr av folk att man ska ringa tandläkaren direkt om dom slår tänderna. Svaret jag fick var att jag inte skulle göra nånting sålänge inte tanden blev blåaktig. Dom gör inget när de e mjölkisarna..
Och han har så nyss fått tänderna så hon sa att det inte är nån fara.
Jag kunde ringa försäkringsbolaget om jag ville och tala om att han slagit tänderna.
Hmm men jag har ingen koll på försäkringsbolagen och sånt så jag kunde inte ringa idag eftersom Marcus jobbade.

Nej nu ska jag iväg och göra vettigare grejer

Från en dag till en annan..

En uppdatering igen! Wow jag börjar bli riktigt duktig på sånt.

Tänkte bara berätta lite om Sebbe.
Alltså tänk vad dom små lär sig från en dag till en annan!
Skillnaden mellan idag och igår är att idag springer Sebbe fram som en raket i gåstolen jämfört med igår. Och det med superhalkiga kalasisar på så fötterna inte riktigt får fäste. Men ändå så rusar han mot Samuel. Samuel är ju så väldigt kul så honom vill man hänga efter. Det är bara det att kommer man för nära får BamBam ont i fötterna för han blir ju påkörd!
En till sak är att han jollrar mer som man pratar än det där jollerljudet.
Fasen det var nåt mer jag skulle skriva men det försvann.
Ännu en grej han gör annat för igår är att om man råkar prata så tittar han direkt på en. Han är såå nyfiken så han t o m släpper nappflaskan för att se vad som händer runtomkring. Så har han aldrig gjort innan när det varit fråga om mat.
Nu pratar han med Alicia där på filten.
Annars har han bara lekt med sin storebror hela dagen idag. Skrattat och tjoat tillsammans.

Samuel äger ALLTID när det är dags att äta vid köksbordet "Mamma, länne" eller lenne vet inte..
Och är inte jag med säger han "Pappa, länne".
Vi har fortfarande inte förstått vad han menar. Men han är nöjd bara vi håller med.
Men jag vill GÄRNA veta vad han menar.
Nu pratar han mycket mer meningar också.
Och sen i januari tycker han allt är muuusit! (Mysigt)

Oj nu bet visst Sebbe Alicia. "AJ Sebbe då!" "Mamma, han beeeet mig!" Och när jag frågade vad hon gjorde med fingrarna i munnen på honom säger hon "Jag ville bara känna på hans tänder".

Bilder

Då kommer dom utlovade bilderna på barnens kläder för dagen.
Och lite annat också :)




Sebbe har på sig en Diesel-tröja och Lundmyr of Sweden-byxor




Sebbes tänder. Syns tyvärr dåligt på bild. Zoomade istället för att fota nära


Hittade tyvärr inga bilder på Sebbe i Adidas-kläderna. Men söt var han :)

Här kommer bild på mina presenter från barnen :)

Den här fick jag av Alicia :)


Och den här fina fick jag av Samuel :)

15 MARS 2010

Då ska jag berätta hur det gick inatt då :)
Som ni ser på den glada gubben så gick det bra! Toppen, utmärkt, suuuper!

Ungarna har inte vaknat en enda gång!
Marcus vaknade vid 5 för han har förmiddag. Då tyckte han att han lika gärna kunde göra ersättning för han tyckte Sebbe höll på att vakna. (Han brukar röra på sig när han sover så låter han inte och inte slår upp ögonen så är det inte alls säkert att han är på väg att vakna haha).
Så Marcus tog lilleman till sängen (han sov också själv. Men han brukar ju göra det. Är rädd att han ska ramla ner från sängen annars).
Vid 6-tiden så kom Samuel ner :)
Han var lite smått chockad att han hade sovit där uppe ensam ända till på morgonen haha.
Men han var glad ändå förrutom att blöjan hade läkt igenom. (coops blöjor.. Dom hade inte Pampers i Samuels storlek).
Annars skulle han nog sovit längre.
Ungefär halv 7 kom Alicia ner. Hon var glad. Fast hon var liiite besviken på att inte frukosten var färdig ;)
Men hon förstod när jag sa att jag var så trött och hade fullt upp med pojkarnas blöjbyten.
Frukosten har vi ätit nyss. Det var ju iskallt här inatt. (varmt på dagen och då behöver man ju inte ha elementen på men glömde slå igång).
Så vi har klätt på oss och strax kommer det foton på vad ungarna har på sig idag :)

14 MARS 2010

Nu har jag varit myndig i 8 år! Haha jag är ju knappt vuxen ju. (8 år och en dag då..)

Jag tänkte inte blogga idag egentligen men jag måste ju bara berätta!
Jag gick upp på övervåningen och kikade in i Samuels rum medan Samuel och Alicia var hos mommo ett tag..
Och det var ju inte såå farligt stökigt så jag plockade och sorterade upp alla saker.
OJ vad det gick undan när man inte hade stökisarna hemma.
Och sen gick jag och kissade och tänkte att när jag väl är igång och Sebban är med gubben så kan jag ju lika gärna städa toan också. Och plocka lite i hallen förstås. På övervåningen fortfarande.
Jaha men Alicias rum såg ju ut som ett bombnedslag så det kunde jag ju också ta itu med. Vipps så hade jag städat allt och plockat iordning alla kläder i Sebbes rum också. Och städat dockrummet, bytt glödlampor överallt där uppe, sorterat ut Samuels för små kläder osv osv osv. Det tog faktiskt BARA 4 timmar hela övervåningen!
Förvånansvärt snabbt!

Jaha och så hämtade jag hem galningarna från mommo.
Samuel somnade lite lätt i bilen metrarna hem..
Jag bar in honom, han var skitglad (antagligen för att han inte ens behövde gå till bilen. All fokus på honom från det att jag klev in genom dörren hos mommo).
Han fortsatte halvsova. Med båten och Hiho i händerna. Ögonen rullade runt i huvudet för han sov ju inte jättehårt.
(Hiho är en flygande dinosaurie ;) hihi).
Jag tog av honom ytterkläderna och han hjälpte till. Så bytte vi blöja och gjorde natt, han fortfarande lite sovande.
Så la vi oss på soffan och han var såå lycklig. Och så bar jag upp honom till hans rum så han fick sova där!

Så var det Alicias tur.
Hon ääälskar sitt städade rum med planetlampan och lite nya mysbelysningar.
Hon vägrade komma ut därifrån så jag kom upp med pencillinet och så borstade vi tänderna.
Jag frågade om hon ville sova i sin säng. Det ville hon. Frågade även om hon ville somna själv och det ville hon också.
Och så berättade jag hur stolt jag är över henne och att hon är så himla duktig!
Och så sa jag att jag kommer och tittar till henne lite då och då.
Först skulle hon läsa Bamse så efter ett tag kom jag upp och då läste jag för henne och sjöng blinka lilla stjärna (hennes vaggsång sen hon var nyfödd. Alla tre har varsin speciell).
Sen sa jag att jag kommer och tittar till henne snart igen. Vi släckte lampan och tände planetlampan.
Så kommer jag upp efter max 5 minuter och gumman har somnat!

Det är första gången någonsin hon somnar själv i sin egen säng i sitt rum (förrutom när hon var bebis)!
Och det är första gången på över ett år barnen sover i sina egna rum ensamma (utan oss vuxna eller varandra).
Dom brukar ju sova här nere med oss.
Förr kunde Samuel bara sova ensam i eget rum. Sen flyttade vi in Alicias säng i hans rum men då slutade båda sova där. Nu har dom båda sina egna sängar i sina egna rum. Får se hur det går.
Jag sa till Alicia att vi skulle försöka göra rutiner på sovandet och så. Hon älskar rutiner!
Hon har tjatat om det länge haha. "Mamma idag ska jag göra upp rutiner!"
När jag berättade detta för Alicia så sa hon "JA! Och så kliver du upp innan oss och fixar frukost och så kommer du och väcker oss på morgonen!" Hon är bestämd på att det är så hon vill ha det. Så jag ska ställa klockan och försöka komma upp i tid. Bara dom inte vaknar FÖR tidigt.

Hmm. Samuel sover fortfarande. Han brukar ALLTID vakna flera gånger.
Uppdaterar väl imorgon om hur natten blev och hur mina rutiner funkade..
Det är ju bara första natten. Jag testar bara hur det går nu..

Uppdatering!

Sebbe har fått sin andra tand idag :D
Den bredvid :)

Nu fick jag besök av Tina och Titti :)

13 MARS 2010

Igår glömde jag skriva vilken tand det var som kommit upp.
Om man tittar framifrån så är det vänster framtand nere. (Hans högra nedre framtand då).
Skriver det bara för att jag själv ska komma ihåg det till klippboken senare.

Gubben är bakis tror jag hahaha. Men han gjorde en kraftansträngning och klev upp och gjorde frukost åt mig imorse ;)
Nu ligger han här på sängen i tvrummet och slappar.
Alicia ligger och ser bolibompa. Samuel skriver på whiteboardtavlan och Sebbe ligger här på golvet och undrar vad som händer.

Nej nu ska jag plocka lite här.

Jajustja
JA MÅ JA LEVA! ;)

12 MARS 2010

Visst har jag blivit duktig på att uppdatera?! :D

Sebbe har fått sin första tand!
Jag upptäckte den precis :D
Han har varit lite småkinkig igår och idag. Eller nä det kan man inte kalla det. Snarare att han inte vill sova. Men han e glad ändå.
Han är fortfarande vaken. Men det är för att vi myyyser ;) Fredagsmys!
Jag och Sebbe alltså.
Marcus och hans kompis Robin smet till garaget.
Alicia och Samuel snarkar och jag insåg precis att jag måste väcka henne lite snabbt och ge medicinen.

Idag åt Sebbe en hel puréburk igen.
Jag gjorde en hel direkt.
Och det var samma som igår. Potatis och morot.
Det råkade bli samma eftersom jag bara tog med min nån från kylen till mommo.

Nu vet jag inte så mycket mer att uppdatera med..

11 MARS 2010

Har ätit lunch för en stund sen och jag hade Sebbe i famnen.
Han blev så vild så han var tvungen att få smaka lite mat av mig. Men vågade inte ge så mycket.
Han har ju bara fått flaska nu när han varit sjuk..
Men iallafall så åt jag fort upp min mat och värmde en halv burk morot och potatispuré.
Den åt han snabbt upp! Han skriiiker om man inte ger honom en ny sked så fort han svalt den förra. Så eftersom jag värmde maten lite för varm var jag ju tvungen att blåsa mellan inslevningarna och då fick han dricka vatten emellan. Så tog maten sluut!
Jag fick värma resten av burken (alltså totalt en hel burk!) och han åt som en gris! Knappt nånting kom utanför. Endast litegrann med första klunken vatten för han var nog inte beredd på att det var vatten.
Tidigare har han varit skeptisk till vatten men oj så han åt och drack idag!
Han hade gärna velat ha mera när burken var slut men då var den slut så han fick vara nöjd. Måste nog börja köpa stora burkar och kanske med andra smaker också. Han har testat Majs och potatispuré också och det gillade han också. Och lite efterrätter och sånt men det är inte lika gott. Finns inte så många "att börja med" smakisar som jag hittat. Men nu kör vi på riktiga mål istället. Och så ska jag göra lite egen mat till honom för då får man rätt mängd portioner också.

Nej nu smiter vi ut och leker :)

10 MARS 2010

Äntligen idag så kom båda mina paket.

Alicia var till tandläkaren med pappis och så blippade det till i min mobil.
Då hade dammsugaren kommit och den hade varit på kiosken i flera dagar! Åh vad irriterad jag blev!
Jag har ju varit in flera gånger och frågat efter paketet för jag tyckte det dröjde så. Men neeej den hade inte kommit enligt dom. Men JO det hade den!

Och så kom pappsen och Laia hem..
Och DÅ får jag ett sms om att nästa paket hade kommit!
Min mobiiil!
Är nu stolt ägare till en Acer Liquid S100 (Android. Eller google-telefon om man så vill).

Och så var det ju det där med att vi skulle åka på badet idag.
Alicia klagade på ont i vänster öra igår kväll. Grät halva natten och hade så ont. Och säger hon att hon har ont ja då har hon JÄTTEont!
Ringde in på barn. Dom skulle ringa upp mig vid 13 men det tog ända till 14 innan dom ringde. Var några samtal som hade tagit lite extra lång tid. (Men man behöver inte vara otrevlig för det även om man är stressad. Menat till tanten som ringde upp mig alltså. Isåfall borde ju JAG vara otrevlig om nån men det var jag inte).
Nåja dom sa att jag hörde till vårdcentralen i malmberget så jag försökte ringa dit.
Efter en massa tjorv om vårdlag och sånt krafs så la jag till slut på luren och hoppades att dom skulle ringa upp 15.30 som dom sagt. Men det gjorde dom aldrig.
Men jag och Alicia åkte till vårdcentralen när vi ändå var in på stan för att hämta telefonen och pizzorna vi skulle ha till middag så då fick vi träffa en läkare.
Alicia hade perforation(?) på trumhinnan, det rann litegrann ut därifrån, och dom stack henne i fingret och tog tempen. OCH hon fick två klistermärken!
(Hon fick klistermärke och sudd hos tandläkaren innan idag också).

Nåja iallafall så tyckte hon det gjorde GRYMT ont att ta tempen i det örat där hon hade ont!
Men hon är tuff så hon håller sig lugn trots smärta.

Sen stack dom henne i fingret och hon sa som vanligt ingenting.
CRPM låg på 15. Under 8 ska man väl ha..
Tempen var 38,6 grader.. Trots det kändes hon inte såå himla varm i pannan men tydligen hade hon ju feber ändå.
Hon har varit hängig och slö idag.
Fick Kåvepenin utskrivet åt henne.
Läkaren var svart och jag undrade om Alicia skulle tycka det var konstigt. I bilen hem sa hon bara att han var från ett annat land. Men han var väldigt närgången och det gillade hon inte. Jag gillar inte heller när nån sitter med huvudet 10 centimeter ifrån och pratar med en. Förstår att han bara ville bli vän med Alicia och få henne att känna sig lugn men det hade hon gjort om han inte var så närgången.
Nåja han var snäll iallafall.

Nu ropar lillgrisen att han vill ha mat. Tjing!

Uppdatering

Sebbe ställer sig i krypställning nu!
På händer och knän! :D
Nu har han gjort så flera gånger och försökt komma iväg :)

Nu ska vi ha myskväll här. Samuel och pappa har badat/duschat och nu är det jag och Alicia som ska hoppa i.. (Alicia bada och jag duscha alltså).
Sebbe får vi se om han är vaken fortfarande efter att vi e färdiga annars får han bada imorgon istället. Men han är inte särskilt smutsig så det gör inget om han inte får bada varje dag.
Sen blir det film (om nu gubben hittar nån som vi kan se hela högen som man inte sett sig less på).
Imorgon ska Alicia till tandläkaren så Marcus får åka med henne.
Efter det hoppas jag han kommer ihåg att köpa virke till mitt och Alicias projekt. Eller åtminstone saker som ska vara i tonfisksalladen som ungarna vill göra.

Och så ska jag avsluta kvällens uppdatering med att klaga på posten!
Jag har beställt en handdammsugare/golvdammsugare (sån där med skaft, för den dagliga dammsugningen av smulor i köket).
Den har varit i Ånge och varit färdig för avfärd hit sen 4 mars klockan 10.07!
Jag väntar och väntar och väntar men inte kommer den fram iallafall..
Har gett upp hoppet om att den nånsin kommer komma.
Okej att det var lite snökaos neråt landet förra veckan men nog borde den ju kommit tills idag!

Sen väntar jag ju på ett annat paket. I födelsedagspresent får jag en Acer Liquid S100 ;)
Telefon alltså..
Och den skickade dom igår och var färdig i Ånge tidigt imorse. Så KANSKE imorgon!
Bild på mina paket kommer sen när dom kommit hem. Tycker dammsugaren har skitful färg haha men är det den bästa som finns av såna dammsugare så får det bli den färgen som just den dammsugaren är. Orange!
(Electrolux Zb2904X för att vara exakt. Gubben trodde aldrig att det var den bättre av dom jag hittat när jag kikat på internet men han är faktiskt inte bäst på att leta produkter på nätet. Jag kan också).

Jo jag har skypeat med Mia och Bogdan idag också. Ungarna vågade inte prata haha. Men dom vinkade och nickade och skakade på huvudet iallafall. Förrutom Sebbe som skulle äta upp tangenterna och dreglade en massa. Fast det var väl för att han kände doften av mört kött och makaroner ;)

9 MARS 2010

Sebbes nya sätt att ta sig fram..
Tänk er en korv, som rullar litegrann från sida till sida och samtidigt kommer framåt.
Ja det är svårt att förklara men det ser väldigt kul ut för han använder bara magen ;)
Han har olika sätt varje gång men han tar sig framåt varje gång. Och det är han förstås glad över.

När han är i famnen ska han hoppa och stå mest.
Han älskar både gåstolen och hoppgungan men hoppgungan används sällan. Mest gåstolen även om han inte sitter i den varje dag.
Allra mest använder han golvet ;)
Har satt täcken över halva tv-rummet just nu men vad hjälper det när han ändå smiter?

Nu använder han huvudet istället när han ska fram haha. Som en mask. Ner med fötter och huvud och upp med hela kroppen..

Han älskar att leka med sin storebror. Det är ju det bästa som finns ;)
Så här kommer en liten bild



Just nu ligger dom också och leker och myser på filten.

Idag har varit en slö dag. Fortfarande är alla inte HELT friska. Smittar nog garanterat inte längre men vi har bara vilat och tagit det lugnt idag. Såklart somnade pojkarna precis när vi var på väg ut så tyvärr har vi inte ens varit ute.
Jag har huvudvärk och är riktigt seg.
Men nu har jag putsat köttbiten så Marcus håller på att laga till den. Får se vad det blir till. Inte potatis iallafall för dom var slut.
Sen blir det bastu och så ska vi mysa hela familjen i soffan framför en film ikväll. Ungarna lär nog somna men det gör inget.

Får avbryta skrivandet lite då och då för att gå och lyfta tillbaka Sebban på täckena för han smiiter.
Och en till sak: Sebbes två ner-tänder håller på att komma fram nu. Dom har varit på väg ett tag men nu känner man dom om man trycker lite försiktigt där. Men tandköttet gömmer dom ännu litegrann.

Har jag berättat att Alicia äntligen börjat säga K nu?
Hon har kunnat men i meningar blev det t ex Tan du ta bort tanterna på min matta. Istället för Kan du ta bort kanterna på min macka.
Däremot vad vi ännu kämpar med är ord med I i.
Bil blir bejl, Fin blir fejn t ex.
Men är det ett ord med kort I i sig så blir det Min Din osv.
Så har vi Ö. Hon uttalar Ö som i öra och det gäller även om hon säger öga.
Haha det är som två av mina kusiner. Den äldre av dom sa som Alicia medan den yngre sa bara med ö som i öga ;)
Nämner inga namn hihi.

Alicia är vänsterhänt. Men det vet ni nog..

Igår har vi målat tavlor tillsammans jag och storbarnen. Fast det börjar bli en ganska vanlig pysselsyssla här.

Vad har jag mer att berätta?
Kommer säkert på mer sen.
Här kommer fler bilder.



























Fler bilder kommer nästa gång :)

6 MARS 2010

Just nu är jag grymt trött.
Imorse när jag vaknade var jag såå less på att barnen aldrig verkar bli friska.
Vi är väl inne på fjärde veckan nu?!

Iallafall så var jag så less på allt så jag satte igång att plocka ur diskmaskinen. När jag väl hade gjort det så kunde jag ju lika gärna fylla den igen.
Och tvättmaskinen kunde slås igång i samma veva.
Sen tyckte jag vi hade lite väl mycket skrot på bordet och oj vad fint det skulle vara med en duk. Och då kan man ju torka av bordet emellan alla springor och allt sånt i samma veva. Och när jag ändå höll på med bordet kunde jag torka av barnstolarna också. Och då var det ju ändå lika bra att ta dom vanliga tygstolarna också och spraya med sån där medel och se om det gick bort.
När jag ändå fixade med massa medel kunde jag slänga ut alla tomflaskor från sopskåpet och när jag ändå hade tömt och städat där inne kunde jag lika gärna skura där inne.
Men oj det var lite fläckar på skåpen. Tar jag det skåpet måste jag ju ta resten av skåpen också. Och hoppsan det var en fläck på diskmaskinen. Nåja vi skrubbar hela den i samma veva. Och spisen när vi ändå är igång.
Bara spisen tog 2 timmar att skrubba för jag upptäckte att jag aldrig fått bort en svart rand som sitter runt plattorna med medel förr. Det såg ju ut så när vi flyttade in men nu tog jag med rakblad ;)
Och ugnsluckans gamla prickar fick jag också bort med rakblad. Och så åkte spisen ut från väggen så jag kunde skura bakom. Och då var det lika bra att ta bakom bänkarna också.
Marcus kommer nog inte märka att jag städat.
Varför kan jag bara städa sånt som INTE syns?!!
Nej man ska städa sånt som syns. Men det luktar iallafall gott här och är rent. MEN stökigt. Eller ja, inte jättestökigt men liite iallafall.

Nu ska jag fortsätta. Har en bänk kvar att fixa. Och hyllan förstås.
Jajustja jag har ju faktiskt möblerat i vitrinskåpet och gjort plats för alla ljus o grejer.
Nu ropar Samuel "Kom mamma, mamma kom!"
Innan idag sa han "Mamma där läcka!" (Mamma där är det fläckar)

1 Mars 2010 fortfarande

Japp det är fortfarande 1 mars. Imorgon fyller Sofie år. (Men du bor ju för långt bort så jag får ju inge fika).

Nån som tycker att jag borde lägga upp lite mer bilder?
OM ni tycker det så kommer det nog en bild på mina två prinsessor imorgon ;)
Jag sa väl att jag har två döttrar och en son? :P

1 Mars 2010

Skriver bara jättesnabbt hur det går här för lilleman vill ha underhållning och Samuel får absolut inte somna och gubben har eftermiddagsvecka..

Igår kväll/natt började Samuel låta exakt som lilleman lät då vi var tvungen att åka in med honom. Men skillnaden är att Samuel kan hosta ordentligt så honom har vi inte åkt in med.
Det gör att jag ännu mer tror på att det är RS dom har åkt på.
För inte smittar väl krupp?

Lilleman skulle jag idag skriva att han mår mycket bättre. Men så började han för en stund sen andas tyngre igen.
Men om vi jämför hur han var när vi åkte in med honom så är han så gott som frisk nu.
Samuel verkar inte heller lida.
Nu låter ju Sebbis helt frisk men så får han en hostattack eller nyser och så får man dra ut lååångt slem på honom. Men han är inte täppt i näsan trots att han när han nyser får slem i näsan. Men så fort man dragit ut det så är det bra igen.
Han hatar verkligen det. Och det förstår jag. är väl som att ha en lång spagetti långt ner och dra ut den genom näsan. Hur skönt kan det vara?!
Nåja senaste nysningarna har det inte kommit nåt slem alls och han hostar och nyser inte alls mycket längre.
Hur länge ska man ge hostmedicinen? Jag ger nu 3 gånger om dagen. 8, 14 och 20.
Men det är efter hostmedicinen han börjar hosta. Däremellan hostar han inget eller väldigt lite..
Ja som ni märker så är jag inte alls van vid sjuka barn.
I sunderbyn tittade dom på mig som att jag vore en utomjording eller nåt när jag aldrig någonsin gett alvedonsuppar eller vad det nu heter, till mina barn.
Men OM våra barn har fått feber har det gått över väldigt snabbt. Och vi har gett vätska så det har liksom inte behövts.
Jag ger ju inte alvedon om dom är sig själva och helt opåverkade av febern och det går att få ner den utan sånt.
Och Alicia, nu ska jag inte säga för mycket, men när hon är sjuk snyter hon sig typ en gång och det var den förkylningen..
Hostmedicin har jag heller aldrig gett.
Dom brukar inte hosta..

Nej nu ska jag ta ungarna och busa så dom inte somnar.
Har ni nåt bra förslag på vad jag ska skriva om? Det är ju ni som läser.

RSS 2.0