30 APRIL 2010

Så har man hunnit duscha också nu på morgonen :)
Varit ovanligt flitig idag.

Klev upp och gav en flaska mat till lilleman, väckte Alicia, satt och åt chokladbollar och drack mjölk med gubben, lekte lite med dom två vakna barnen och satte dom för att mysa framför bolibompa.
Sen hoppade jag i duschen, letade fram kläder, fixade frukost till barnen och nu sitter jag här :)
Allt innan kvart i 8 faktiskt :)

Medan jag duschade var Alicia barnvakt till Sebbe. Samuel sov.
Sen kom hon upp när jag precis var klar och berättade att hon bytit blöja på Sebbe alldeles själv. Och det hade hon gjort jättebra faktiskt :)
Tur att han inte längre kissar så fort blöjan åker av haha.
Och när jag kom ner stod hon vid bänken och höll på att göra välling.
Hon vet ju hur man gör men jag sa till henne att hon inte fick hälla hett vatten utan då var det bättre att göra vällingen i micron exakt så som hon gör med sin varma choklad hon ska ha på mornarna.
Hon fixade det (förrutom att jag hällde hett vatten i flaskan då) medan jag plockade fram frukost.
Och nu tittar vi Charlie och Lola :)

Strax ska jag dammsuga. Även om jag tycker synd om gubben som ska sova efter natten..

29 APRIL 2010

Ja nu har jag glömt att blogga flera dagar igen!
Mitt minne är lite taskigt. Och min tid har inte räckt till.

Dagarna är fyllda med städande och jagande av ungar. Alltså jag jagar dom runt hela huset haha.
Sebastian kan stå själv i några sekunder nu :o

Och så kom jag ju på att jag kanske borde boka 6månaderskoll för honom på BVC.
Inte kan man komma ihåg allt ju haha.

Idag är Samuel 2 år och 4 månader.
Om 5 dagar är han lika stor som Alicia var när han föddes.
Ja det är en liten skillnad på ett halvår när dom är små..
Men det går ju hur smidigt som helst ändå.
Jag lyckas numera hålla barnen glada, mätta och nöjda och ha regler och rutiner OCH jag hinner städa också :)
Ja det var ju förr lite tjorv med städningen.. Och med sovrutinerna. Var jättejobbigt att få dom två större att somna medan lilleman ville ha uppmärksamhet.
Numera somnar lilleman först oftast. Eller ja mellan 18-20 somnar han. Samma med Samuel. Mellan 18 och 20 somnar han med. Alicia oftast vid 20.
Jag slår igång en film i barnens sovrum och där ligger dom och tittar och Samuel somnar ganska snart. Alicia brukar kunna se lite längre av filmen men dom är alltid i säng vid 19 med nåågra få undantag om det är nåt speciellt så dom får vara uppe längre. T ex besök eller nån högtidsdag.
Lilleman lägger jag i sin säng här i tvrummet och han skrattar varje gång jag lägger ner honom dit. Sen somnar han ganska snart efter att ibland legat och myst i sängen med sin snutte-nin (En snuttefilt med kaninhuvud).
Sen vaknar han till och vill ha mat mellan 22-00 och har han inte vaknat innan jag går och lägger mig så matar jag en flaska medan han sover. Går utmärkt. Han vaknar inte helt av sig själv heller utan börjar vrida och vända och är påväg att vakna. Han sover medan han äter och så lägger man honom i sin säng igen och han fortsätter sova ungefär till 6. Ibland vaknar han redan 5.

Oftast när jag vaknar på morgonen har jag minst ett barn i sängen.
Varannan morgon brukar det vara Samuel och varannan Alicia.

Sebastian är verkligen framåt just nu. Men nu finns det inga småsaker på golvet och inte heller något direkt jättevasst han kan slå sig på. Visst har vi kvar stolar och bord osv men vi kan ju inte plocka bort allt. För det mesta klättrar han mot soffor, sängar, stolar, gåbilar, gunghäst, tvbänken och en hel del andra saker. Han står riktigt stadigt när han koncentrerar sig men ibland blir han för ivrig och ska iväg och då vill kroppen dit före benen. Så sålänge han knuffar nånting framför sig så går det smidigt. Idag stod han själv flera gånger men han ramlar snabbt när han ska iväg.
Först stod han ganska nära sängen och ja jag är förvirrad. Trodde det var Samuel och sen såg jag i ögonvrån hur han släppte taget och efter några sekunder ramlade han på golvet och jag insåg att det var Sebbe!
Men otroligt nog tar han emot med händerna oftast numera :)
Det kunde inte dom här andra två när dom började med såna dumheter som att gå ;)

Sen ställde han sig vid spisen och så släpper han taget! Han är galen. Då fick han syn på att diskmaskinen var öppen för pappa skulle sätta in lite disk och då blev han ivrig men jag fångade upp honom :)
Ett steg tog han utan att jag höll i men det räknas inte som ett riktigt steg förrän han kan ta ett utan att falla :)

Nej nu ska jag sluta tjata om mina barn och läsa lite innan jag ska somna.
Har storstädat hela dan och imorgon ska jag dammsuga, skura, dammtorka och skura toaletten igen. Då är 2/3 av huset städat.
Källaren och det vanliga planet. Övervåningen ligger det lite leksaker här och där men det tänker jag städa nästa vecka för Marcus sover ju där uppe i Samuels rum när han jobbar natt. Han sover till 16 och ibland vilar han även innan han ska till jobbet så vi vistas inte där uppe under nattveckorna mer än när vi ska duscha..

Kommer nog bilder igen imorgon. Har fotat en hel del som vanligt så måste väl lägga upp nån bild iallafall..
Men inte idag..

Imorgon var det tänkt att jag skulle fara med barnens faster till klubbis men vi får se hur det blir med den saken. Barnvakten (mommo) är inte säkert att hon kommer och är barnvakt även om jag frågat henne flera gånger.
Första gången sa hon att vi ser närmare. Andra gången verkade det självklart att hon ställer upp men när jag frågade idag om det var säkert att hon kunde vara barnvakt (här hemma hos oss förstås) så visste hon inte. Hon tycker att det är onödigt att jag ska dit eftersom det bara är folk som dricker där och "säkert finns det knarkare där" som dom alltid tjatar om..
Och nej jag tänkte självklart inte vara nykter om jag går dit.
Men problemet med barnvakt ligger väl i att barnen ska vara här hemma och inte hemma hos dom.
Vid 22 när det börjar ska mina barn sova och för det första sover dom tryggast hemma (Samuel har sovit borta 2 nätter i hela sitt liv så han är inte van) och Sebbe MÅSTE sova i spjälsäng vilket dom inte har där. Visst kan han ju sova på en madrass på golvet men då måste dom sova nere för annars finns trappan och sen måste dom plocka bort alla saker i hyllorna för där finns massa smågrejer. Nej det är helt enkelt enklast att dom sover hemma. Och så finns jag nära om jag behövs.
Nåja får väl ställa in mina planer.
Skaffade ju inte barn för att nån annan skulle ta hand om dom iallafall..

Visst hade jag ju behövt lite egentid nångång.
Det är alltid jag som har barnen om det är nåt kul på gång eftersom jag tycker gubben behöver det bättre.
Men som sagt jag har bara mommo som alternativ till barnvakt men jag klarar mig. Det får bli en annan gång. Kanske när barnen blir stora :)

25 APRIL igen

Nu kan Sebbe gå riktigt bra när han knuffar gåstolen eller gåvagnen eller nån gåbil framför sig. Han klättrar själv upp och ställer sig och håller i. Fast sen kommer han på vad han gör och då får han lite panik och säger "wää..öö..wää-ä?"
Alltså han gråter inte men det låter himla kul när han inser att han står haha.
Så har han låtit varje gång han upptäckt att han kan nåt ;)

Om man säger till Samuel att han är söt så säger han ett bestämt men kort JA!
Om man säger till Alicia så svarar hon "Visst är jag!" ;)

Och apropå tidigare inlägg..

..så kom barnens farfar på besök idag :D

Ja jag kan inte hålla fingrarna borta..

..från bloggen och tangentbordet.
Vet att det inte skrivs så intressanta saker men jag är babbelsjuk och när ungarna inte längre orkar lyssna på mitt babblande får jag väl ta till tangenterna istället.

Sitter och tänker på hur snabbt tiden går.
Det är ännu inte många från släkten som hunnit träffa Sebbe..

Julia och Adam såg honom en snabb sväng när dom kom in med hjälmar på. Men Diesel hann inte träffa honom för dom åkte nog hem igår.
Mia och Dodo hann träffa honom litegrann när dom var upp för några månader sen.
Netti med familj har träffat honom flera gånger eftersom dom varit upp med kort mellanrum.
Sen är det nog inga fler som träffat honom.

Han har aldrig träffat sin morfar med familj, aldrig träffat moster eller gammelfarmor Maja eller gammelfater Brittis med familj eller gammelmoster Ulla med familj och inte gammelmorfar Ragge heller..
Faster träffar han regelbundet men farfar träffar han mer sällan. Och sin farmor träffade han sist i December..

Nåja inte mycket att göra åt..
Dom som vill träffa honom vet ju var vi bor och om inte annat får dom eventuellt träffa honom i sommar :)


Kategorier

Jag har lagt upp kategorier. Under "Hemma" så finns det inlägg med bilder på hur det ser ut här hemma och under "Foton" finns inlägg med foton på bland annat barnen.. Det är för att såna som farsan, mommo och övriga som inte orkar läsa allt ska kunna hitta bilderna snabbt eftersom det är enda stället dom får se bilder på våra barn ;)

Barnens sovrum..










Sebban i förrgår..











Kommer mer bilder sen på idag.. Han blir bara stadigare och stadigare och står mest upp hela tiden nu..
Sen kommer bilder på ungarnas sovrum om jag inte redan lagt upp dom


25 APRIL 2010

Samuel leker här med Alicia.
Han lekte att hon var en bebis. Hon låg i hans famn och han sa "flicka lilla, flicka lilla" och petade henne i både ögon och näsa.
Sen när hon låg på mage ett tag efter så lekte han massör och knådade hennes rygg och ben men alla som känner Samuel vet hur det känns haha. Hans små fingrar vet inte hur man masserar så han borrar fingrarna rakt in i både rygg och ben och man skriiiker för ont gör det haha.
Han var lite försiktigare idag men inte tillräckligt tydligen.

Alicia frågade idag när jag slog upp ögonen om ormar bajsar. Jag tog datorn och skulle googla och hon frågade vad jag googlade. När jag sa vad så trodde hon jag sa "hur mormor bajsar". Sen kom ju funderingen om mormor brukar bajsa (uppe i himlen) men det är väl klart tyckte hon haha.
Jag sa att ormar också har en rumpa och Alicia började gapskratta. Hon såg väl framför sig en orm med skinkor.
Men så googlade vi på ormars anatomi istället och där fick vi fram bättre bilder vad som fanns inuti ormen och det var bra för hon tyckte det var intressant och hon förklarade för mig vad allt var :)

Nu sen frukost..

Samuel.. OCH Sebastian..

Samuel är inte längre den stökigaste ungen i huset.. Numera är det Sebastian!
Jag springer hela dagarna och plockar upp allt han river ner.
Dvd-filmerna bland annat..

Samuel har slutat dra dom för bara någon månad sen men då börjas det igen med Sebastian istället!
Ja så går det när man har tre så galna, glada troll..

Alicia..

..sa idag i bastun: @.se
Alltså snabel-A punkt S E men det fattade ni nog.
Ja hon kan då komma på allt möjligt..

Källaren..

Såg att väggen var så blank att det speglas på den haha. Den gula alltså..
Och fönstret där omrking ser jättesmutsigt ut men det är bara en lite repig gammal plastskiva som är för fönstret som isolering på vintrarna..

Nåja här kommer lite bilder från källaren. Det som inte är fotat är Marcus pysselrum, det stora rummet proppat med saker som inte är våra, skrubben som även kallas matkällaren och två pannrum som snart blir relaxrum..






































Såhär grön är våran trappa ja..


Ja det var alla bilder jag tog från källaren. Förrutom en som råkade bli för reflexig.
Men som sagt så är det myyycket mysigare i verkligheten än som det ser ut här.
Och ni skulle bara sett hur det såg ut innan..
Det har burits ut en varmvattenberedare, kartonger och säckar med skrot, slängts iväg kläder och skor och pantflaskor har åkt ut och ja.. En hel massa helt enkelt.
Det ska målas om här men inte just NU.
Såhär bor vi..

24 APRIL 2010

Vem kunde tro att våran källare kunde förvandlas från en skrotsamlare till ett jättemysigt ställe?!
Det är superdupermysigt där nere :)
Och nu kommer man fram till bastun också :)
Och det blev såklart bastubad idag :D

Samuel tycker allt e såå mysigt och han går ofta omkring och tittar drömmande runt och säger "Min hus".
Det kanske jag skrivit innan?..

Idag när Sebbe åt gröt så sa jag till Alicia: "Oj Sebbe råkade gegga med handen i gröten.. Alltså den gröten som redan varit i munnen" Till svar får jag "Asgrymt!"
Man undrar ju var ungar får sina tokigheter ifrån för ingen av oss säger så..

Har precis varit och fotat i källaren men det är inte alls lika mysigt på bild som på riktigt. Bilder kommer om en stund om jag kommer ihåg haha.

Nu ska jag göra nåt annat..

23 APRIL 2010

Vi sitter och har fredagsmys nu jag och barnen.
Alicia och Samuel äter chips, pommes pinnes och ostbågar och Sebastian äter majsbågar :)
Han gillar dom.
Vi ser på Lejonkungen. Ganska spännande men lite läskigt ;)

Sebbe har lite feber. Antar att det är tand-feber eftersom det håller på att komma fler tänder.
Han brukar få feber nån dag innan tänderna kommer upp och nu är tandköttet lite svullet på ett ställe där en tand verkar vara på g.

Inatt vid 23.30 vaknade han och han var såå glad. I vanliga fall matar man bara honom så somnar han om strax igen men inte igår. Han åt 400 ml ersättning och somnade ändå inte om. Men han var glad så vi kramades ett tag på soffan. Sen blev jag så trött så jag la honom i hans säng och vi somnade båda ganska snabbt :)

Sebastian har stått upp i sin säng idag. Bildbevis kommer senare när jag lagt in bilderna på datorn. Måste bara hitta kabeln först men det fixar vi när barnen sover.

Vi gjorde pizza idag till middag. Barnen fick själv fixa vad dom ville ha på :) Och den blev såå god!


Nyss for gubben iväg och det här kommer låta väldigt konstigt. Men jag blir lika lycklig av att se gubben fara ut och "leka med sina kompisar" som när barnen går ut och leker.
Man ser riktigt hur både pappan och barnen trivs och är lyckliga :)
Tänkte på när vi bodde på stan innan barnen kom och vi hade verkligen inte ett liv då. Inget man kan kalla ett liv iallafall.
Det var sällan vi hälsade på folk (jag är ju inte jätteduktig på det än heller men jag försöker iallafall), vi satt oftast vid varsin dator. När solen sken där ute så gick man ändå inte ut för vad skulle man göra utomhus? Sitta på parkeringen? Eller med alkisarna på stan? Nej där trivdes jag verkligen inte.
Sen flyttade Alicia in i magen och vi var ute mer, gick t o m in på för-visningen på en auktion en gång :o
Vi hälsade på hos fler och vi gjorde lite mer saker tillsammans.
När det var 2 månader kvar flyttade vi in hit i huset och vi var den sommaren säääällan inomhus. Bara när vi renoverade lite i tvrummet och när vi skulle sova.
Vi hade såå mycket att göra ute.
Grilla, paddla kanot, fiska, cykla, promenera, fixa i trädgården, bara njuuuta av den friska luften och hur mysigt vi faktiskt har det här.
Sen har åren bara rullat på.
Jag och Marcus är lyckligare än någonsin förr sen vi flyttade hit och barnen är lyckliga, trivs och mår såå bra!

Man ser verkligen att dom trivs.
Samuel brukar titta sig drömmande omkring och säga "Min hus!". Ögonen bara lyser av lycka.
Alicia är likadan. Dom brukar vägra åka på stan för det är roligare att vara hemma i byn.


Nu ska jag fixa pyjamasar. Det börjar bli sent för dom att vara vakna.
Om jag kommer ihåg, hinner och orkar sen så kommer bilder och ev. videosnuttar om jag kommer på hur man gör.

21 APRIL 2010

Idag fyller Sebastian ett halvår!

Ujj vad tiden går fort!
Har ännu inte hittat kameran och han har redan ställt sig upp i spjälsängen och ställt sig mot dom dumma gåbilarna som rullar iväg lätt. Men det var först när han ställde sig mot pallen som han ramlade.. Han landade rätt mjukt så det var ingen fara.
Nu ska jag fixa sen frukost..

20 APRIL 2010

Idag har Sebban ställt sig upp!!
Tyvärr fanns ingen kamera i närheten men imorgon ska jag ha kameran redo heela dagen. Ska minsann hinna både filma och fota honom :) Hoppas bara det går som JAG vill.
Lika bra att leta fram kameran direkt.

Nä nu ska jag locka gubben till sängen och sussa så man orkar med morgondagens buserier här hemma.

19 APRIL 2010

Jag vet att jag varit dålig på att blogga. Och jag ska inte blogga just nu heller men jag ska lägga in en bild på en nybadad Sebbe som är på lite bushumör.
Tror vi måste linda in allt i bomull. Golv, bord, ja allt..
När jag såg honom skulle han precis ställa sig upp men jag sprang snabbt och tog ner honom igen och sen stod han som på bilden och släppte t o m taget utan att ramla.
Jag var tvungen att ropa på dom andra så jag kunde ta ett foto..

Och ja, när han ligger på golvet tror man det är riskfritt att sätta saker upp på en hylla eftersom han inte ska nå dit. Men jodå det gjorde han.. Han är en riktig klättris! Och det börjas myycket tidigare än storasyskonen..


Här bor vi

Ja egentligen borde det vara ett och samma inlägg det här men vi gör väl olika istället eftersom jag redan lagt upp bilder på vårat tvrum/sovrum..

Här är Samuels lekrum/dockrummet
Bilderna är tagna i Januari..

Ett litet hörn med Sebbe och studsmattan



Sebbe igen och "Bondedjuren"..



Bilar..



Väggen med ribbstolen och ingången till "dockrummet"



Ännu en bild.. (Har insett att jag missat att fota andra hörnet i hans rum så ska göra det senare)



Ett annat hörn. Men den vita stora garderoben är nu borta



Dockrummet med Samuels säng.. Han sover inte där nej.. Men har man ett eget "hus" måste man väl ha säng och kök osv ;)



Här kan man laga mat och duka, hänga tvätt osv



Det är alltså en låång skrubb. Och längst inne är dockans säng



Här är bakom spisen där det finns mat i hyllorna och redskap till att laga maten.
I lådorna är det dockkläder och prylar. Och så docksängen med lite avskärmat med fransgardinerna jag köpte och inte visste var jag skulle sätta dom..




Ännu en bild på sängsidan..

16 APRIL 2010

Tänkte bara lägga in en bild på var vi sover. Jag, Marcus och Sebastian alltså.
Jag kom på att jag lovat Bine när jag hade fotat där jag höll på att städa..
Brukar fota så jag vet hur det ser ut om jag nångång får för mig att möblera om. Men det är längesen jag gjorde det..

Här sover jag och Marcus



Här sover Sebastian. På dagarna i vaggan..



I detta rummet..



Med 47tums-tvn som ser pytteliten ut..



Och där är även dörren med som går ner till lekrummet.. 3 eller 4 trappsteg ner..


Ja det är ännu lite stökigt här.. Försöker få ordning på grejorna det är därför alla bilar och hästar och motorcyklar och allt är på golvet. Och så leker Sebbe precis så han har ju sina leksaker på golvet..
Torkställningen ska heller inte vara här inne men jag tvättade lite mycket sist så då var jag tvungen att hänga på den också..
Japp jag har fullt upp med städningen så dammtorkningsbunken står också på golvet ;)
Samuel har badat sig i den idag..

15 APRIL 2010

Han kryper!
Ja han har ju gjort det ett bra tag nu. Men nu är det inte ens minsta lilla hasa fram utan nu KRYPER han på alla 4 heela tiden!
Igår var det några krypsteg, några hasanden, några krypsteg och så slängde han sig fram sista biten.
Nu kryper han hur lång eller kort bit det än är!

Just nu kryper han upp på Alicia.
Och dreglar på henne haha.

Idag klättrade han även upp mot gåstolen. Ja han höll gåstolen uppe på  ryggstödet/nackstödet och försökte knuffa den framför sig. Vågade inte låta honom vara där så tog ner honom och satte undan gåstolen.
Han gillar inte gåstolen. Den är tråkig tycker han. Han kan sitta en kort liten stund om han inte har annat för sig men helst av allt är han på golvet och klättrar mot saker och kryper omkring. Och försöker äta upp ALLT han ser!
Nyss hade han hittat ett vykort som blev riktigt blött.. Nåja jag ska ta ut potatisbullarna ur ugnen nu och sen måste jag sätta igång med städningen.
Ska bli riktigt fint här. Och barnsäkert.. Fast tyvärr kan jag ju inte klä in alla kanter i bomull.. Måste komma på en bra lösning.
Tjing!

14 APRIL 2010

Jag ska egentligen inte blogga nu heller men måste bara skriva att Sebbe även börjat klättra upp mot saker. T ex soffan, sparkbilarna/gåbilarna, gåstolarna, sängen, bordet, stolarna, alla som går förbi osv osv.
Han är viiild.
Trots att han vaknat nyss (inte just nu men NÄR han har vaknat) så härjar han på som en galning.
Han ääälskar bilar. Och bollar. Precis som sin storebror alltid gjort.
När han kryper nu så brukar det se ut som att han ska göra armhävningar. Han ställer sig lite då och då på händer och tår ;)

Alicia skulle jag berätta om för nån dag sen men ides inte logga in..
Skulle berätta att hon ofta använder "trots allt" när hon pratar.
Och en massa andra konstiga ord jag inte kommer på just nu såklart.
Måste bli bättre på att skriva upp det på en gång!

Alicia berättade häromdan vad som skulle vara på bolibompa. Och efter ett tag berättade hon det igen och jag låtsades "jahaa oj vad spännande" och då säger hon "men mamma jag har redan berättat det för dig. Hör du inte på mig eller?"
Så man ska inte låtsas till henne. Man ska bara prata som vanligt och vet man redan nåt hon berättar då vill hon att man ska säga det. Så har hon alltid varit. Man ska säga precis som man tycker och tänker och känner och man ska även berätta om man är ledsen/arg/glad osv och säga varför. Men det är väldigt bra :)

Samuel börjar bli en stor pojke nu. Han har blivit långhårig också :P
Dags att ta fram saxen men i den här familjen får ingen annan än pappan klippa. (För både pappa och barn men det är bra för jag skulle aaaldrig tillåta att t ex mommo klippte. Inte för att hon e dålig men jag har varit liten och jag vägrar låta henne klippa barnen eftersom jag själv inte gillade att ha sån frisyr).

Idag var det inte jättevarmt ute men lagomt.
Ungarna och Marcus gick ut medan jag städade lite och dörren stod öppen.
Marcus och dom två större åkte med lite plankor till majbrasan och lilleman sov i vagnen medans. Dom dröjde lite så efter att jag hackat lite is (ja jag råkade smita ut när dom for haha) så låtsades jag att lilleman inte kunde sova när vagnen stod still så jag var tvungen att gå lite med honom ;) (Han sov så gott och man behöver faktiskt inte röra vagnen en millimeter för att han ska somna. Man klär på honom och lägger honom ute i vagnen så somnar han om han vill sova och vill han inte får han gärna vara vaken och kika men han e glad iallafall).
Hamnade uppe vid skolan och där var ju min familj och några mammor och en del barn.

Sen efter att dom lekt ett tag så gick vi ner till oss igen och grillade korv och fläskfilé. Suuupergott!
Nu måste jag ta lilleman. Ja jag ska uppdatera med bilder sen men får se när jag hinner.

14 APRIL 2010

Nu är Samuel 2 år, 3 månader, 17 dagar EXAKT! På tiden..

11 APRIL 2010

Jag tänker inte blogga idag. Vill bara tala om att Sebbe kan sitta själv utan stöd :o
Läänge. OCH böja sig ner/åt sidan och ta en leksak och sätta sig upp igen.
Blev helt chockad vad min son kan haha.

Imorse hittade jag honom under dubbelsängen här i tvrummet.
Vi låg på andra sidan tvrummet på en madrass på golvet och sov.
Har varit skraj att ha honom i vaggan på nätterna eftersom han smiter så snabbt och eftersom han kan få tag på kanten på vaggan, och kan klättra, så är jag rädd att han snart kommer ramla ur den.
Så en tunn bäddmadrass har varit våran säng några dagar. Sebbe sover skönt t o m på hårda golvet. Han är inte så noga, men JAG pajjar.

Jag och Alicia har burit ut spjälsängen till tvrummet och sänkt botten i den, bäddat och gjort mysigt. Och så har vi bankat på sidorna så vi HOPPAS den ska hålla nu tills imorgon iallafall.
Måste limma den ännu mera men eftersom vi limmat den några gånger redan och han hittills inte sovit i den tidigare och den pajjat ändå så misstänker jag att vi måste sätta lite skruvar i den.

Än så länge sover han gott i den. Och just nu har vi 3 nybadade barn :)
Den ena i spjälsängen och dom andra två i våran säng.
Jag har gjort om i garderoberna och tagit våra kläder till övervåningen och barnens ner i deras sovrum så det är ännu för stökigt i deras sovrum för att dom ska kunna sova där.
Nej jag skulle inte blogga nu.. Nattinatti

Neeeej!!

Nej jag vill inte!
Där kom första kräkan!
Alicia har spytt! Har pysslat om henne nu och hon hann in på toa och kräkas.
Har satt en hink åt henne, bäddat med underlägg, satt fast hennes hår, tagit toapapper och glas och vattenflaska till henne. Och nu ska jag försöka hålla isär alla ungar så gott det går!
Samuel sover här inne. Egentligen borde jag ta Sebbe upp och sova så dom slipper vistas så mycket i samma rum tills det värsta är över.
Samuel har väldiga problem med hostan och så fort han vaknar har han jobbigt att andas pga hostan.
Snoret bara rinner och det låter illa när han snarkar.
Fasen vad jag hoppas att Sebbe slipper detta och att inte Samuel och Alicia smittar varann nu med sina OLIKA sjukdomar!
Shit det kommer bli en tuff helg här hemma. Marcus jobbar ju förmiddagshelg = 06-18. Och det är deras vakentid..
Nåja eftersom han jobbar så får jag ta både dagar och nätter..
Snälla säg att jag bara drömmer en mardröm!
Dom har ju nyss varit sjuka!
Är livrädd att det ska sätta sig på andningen igen. Men men vi tar nu timmarna som dom kommer. Än så länge har inte Sebbe visat några större tecken på allvarliga sjukdomar. Han är visserligen lite smågrinig och lite små "kråkig" i näsan. Alltså slajmiga kråkor så de e väl på väg.

Nej nu ska jag försöka fixa iordning här och se till barnen.. Tjing

Lite bilder

Först en bild från oktober och en från april..
Och nej jag håller inte in magen på sista bilden men önskar ju att jag gjorde det för jag trivs inte i den här storleken. Så såg jag ut 1½ vecka efter förlossningen också.. Har ju t o m gått upp i vikt sen jag rasade efter 1½ vecka..





Nåja lite fler bilder nu då.



SEBASTIAN:















SAMUEL:















ALICIA:














Ja vad har jag att tillägga om bilderna då..
Samuel behöver en klippning har jag kommit fram till.
Och JAA det är stökigt här hemma emellanåt. Men faktiskt oftare städat än stökigt numera och nu ser ni ju vad jag har att göra flera gånger per dag när "den mest stökande ungen" varit i farten. Ja men ni ser ju vad han kan hitta på ;) Och fort går det.

Uppdatering

Ja kanske ska skriva att sjukan dom har är att Samuel är supersnorig och rivig hosta. Sa bara poff så var han sjuk. Han är vaken o kan inte sova..
Och Alicia är också liite snorig och har jätteont i magen!
Hon sover äntligen men det var inte lätt för henne..
Lilleman e grinig vakentiden men han sover också, än..

Och nej det är inte JAG som ska dricka den mjölken..

7 APRIL 2010

GRATTIS till Julia idag! Mosters prinsessa! :)

Ja idag har vi varit på promenad på isen. Skulle storstäda men eftersom vi gick på promenad hann jag inte med allt jag skulle. Men det springer inte iväg. Inte så lätt att hinna allt med 3 galningar som dessutom blivit sjuka nu!
Mina kusiner har magsjuka. Vi visste inte om detta när vi hälsade på hos mommo i förrgår för dom talade inte om det!
Ja jag blev ganska arg på mommo eftersom hon anser att om man är rädd blir man sjuk så man behöver inte veta allt!
Men det behööver man!
Vi har nyss gått igenom 6 veckors sjukdom för barnen med andningsproblem och öroninflammation och allt och KAN vi undvika det så gör vi gärna det. JA jag är rädd att dom ska bli sjuka. Inte så att jag undviker folk men om dom uppenbart har magsjuka vill vi INTE vara nära. Tyvärr! Det var ju som när det gick svininfluensan och flera på Kenneths jobb hade det. Mommo sa att nää dom e friska så okej vi gick dit med alla barnen, lilleman nyfödd, och Kenneth var så dålig att han inte kunde stå på benen!
Sånt blir jag förbannad på!

Nåja iallafall har jag hunnit diska två maskiner idag.. Ja det var mycket pga bakning och en massa experiment så det blev två maskiner.
Tvätthögen växer och växer men minskade iallafall med 2 maskiner idag och jag har plockat i köket och sen hoppsan så har jag knyckt våran skohylla!
Dess skickade en bild på deras nya soffa och jag var såå förälskad i deras tvrumsbord och insåg att de e en sån jag vill ha i tvrummet fast en längre smal! Och oj det var ju samma som skohyllan vi har bara det att skohyllan är i PERFEKT storlek ;)
Nåja jag testade bara. Lovar o sätta tillbaka den snart ;)
Förhoppningsvis orkar jag innan gubben slutar jobbet.. haha.
Nu ska jag hänga upp sista maskinen..
strax..

En fråga bara.. Är det okej att dricka en mjölk 29onde som har gått ut 12te?

6 APRIL 2010

Imorgon fyller min systerdotter Julia 10 år! Och dagen efter fyller min syster Jenny 31 år!
GRATTIS i förskott till dom båda!

Tänkte bara lite snabbt hoppa in och skriva.
I förrgår borrade jag mitt första hål i isen så barnen kunde pimpla.
Jag trodde jag skulle få världens träningsvärk eftersom isen var lika tjock som borren var lång och skären på borren var dåliga så jag fick trycka med all min vikt samtidigt som jag snurrade..
Okej jag gjorde det inte helt själv. Just när den skulle gå igenom tog Marcus över men tänk då hur lång en hel isborr är.
Ingen träningsvärk har dykt upp. Så jag måste väl vara rätt vältränad då? ;)

Idag satt Alicia och matade lillebror med flaskan medan jag gjorde kvällsfika. Då hör jag att hon babblar en massa. Kom in till tvrummet och frågade vad hon sa. "Nej jag berättar bara för lillebror om kroppen. Du vet vad som finns inuti, skelett och hjärta och såna saker"
Ja hon har tydligen blivit som mig haha. Berättar saker som till slut blir väldigt avancerade för små barn att förstå ;)
Som när hon fick sin planetlampa (har nog sagt det här förr). Hon var INTE gammal vid den tidpunkten kan jag säga. Jag pratade och berättade om planeterna osv och tillslut kom vi in på astronauter och det spårade ur totalt haha. Gubben hörde mig och sa att hon faktiskt bara blir förvirrad av all fördjupning.

Idag tog jag ett litet tjejsnack med gumman. Berättade om mens och sånt. Ja hon är inte i den åldern ännu men hon undrar ju varför det var "mammablöjor" med i lillebrors gåvopaket från libero. Vad ska mammor liksom med blöjor till? Och börjar man kissa ner sig igen när man blir stor eller vad?
Förklarade då för henne och sa att man inte behöver vara mamma för att få mens men att hon kommer bli några år äldre innan hon får det. Än hon är nu alltså. Hon tyckte det var jättespännande att prata om och det är ju bara nåt mellan tjejer ;)
Sa även att hon skulle fråga mig om det är nåt hon undrar över så kan vi prata utan brorsorna. Men det vet hon ju redan sen läänge. Men hon har alltid helst gått till pappa om det är nåt. Hon kan berätta allt för honom. Och om hon berättar nåt för den ena (som är allvarligt för henne men som kan låta som ingenting för oss) så frågar vi ALLTID om det är okej att mamma/pappa får veta det också. Säger hon nej, ja då är det ingenting vi tar upp med den andra (om det inte skulle vara jätteallvarligt vilket det hittills inte varit) och så berättar hon om det själv.

Försöker även få Samuel att komma till oss och berätta om nåt är fel.
Han har börjat lite smått. Förr kunde han bara sätta sig nånstans och inte säga ett ljud och man fattade knappt att nåt var fel. (Eller jo, tittar man på honom ser man ju men han har vägrat prata) Men nu känns det bra. Han är mer öppen och kramas och pratar och säger oftast vad som är fel.

Samuel ja.. Igår gick vi till mommo efter vägen. Samuel gick HELA vägen. Behövde inte ens tjata att han skulle gå på sidan av vägen som jag var orolig för. Fick påminna en gång och sen gick han på kanten. Såå stolt är jag över honom!
Han hittade även en sten som han fick ta med sig hem :)
När vi skulle hem ville han först inte följa med..
Mommo kör med metoden att "Kom så klär vi på dig innan gubben kommer!" Jag gillar inte skrämselmetoder för att få barnen att göra som jag vill att dom ska.
Jag sa att när mamma klätt på sig och lillebror så går jag hem eftersom Alicia redan var ute och väntade.
Sen sa jag "Hejdå nu går mamma!" Och då sa han "Mamma.. Mig med!" och så klädde vi på honom.
Dit var det inte ens problem när vi skulle gå. Han klädde på sig det mesta själv!
Iallafall så gick vi och genade upp vid Ante. Upp för det branta skoterspåret. Inte lätt att dra vagnen kan jag säga.
Samuel såg en "Hjuuuuling!" (Albins fyrhjuling) och sen kom ALBIN och ante och sara hem med skotern ;)
Samuel blev jättelycklig så han fick leka lite där ute med Albin. Sen lyckades jag få med honom hem. Det varför att han blev "rädd för Nemo" (hunden). Han hörde när ante frågade mig om Samuel var rädd för hundar och då kom han på att han var rädd "Mamma ja rädd, Nemo". Haha jag har faktiskt aldrig sett att han varit rädd för Nemo ;) Den snällaste hunden i världen typ :P
Nåja vi kom en bit.. Samuel hittade postlådor.. Jag sa att han fick kolla i våran när vi kommer till våran gård.
Okej det gick några meter. (Han var trött) Alicia hade sprungit hem i förväg..
Han satte sig i nästa snödriva och jag satte mig bredvid honom och sa att om han följer med hem så ska vi slå igång en film och mysa ( =samuel somnar). Det gick han med på när han fick hålla mig i handen :) Så vi gick hem, han fick kika i våran tomma brevlåda, vi klädde av oss ytterkläderna och jag började leta en film vi skulle se. Då SOMNAR han! På lekfilten på golvet!
Och så lägger jag honom i hans säng och Alicia lägger sig i andra. Jag är på väg att slå igång en film till henne men nej då sover ju hon med!
Så det blev inget film och mys.
Jaja med lilleman förstås för han bestämde sig för att vara vaken en stund.
Tillslut tror jag att han somnat så jag lägger honom i vaggan. Sen känner jag att någon tittar på mig och jag tittar upp och ser ett huvud med världens flin på läpparna kika upp ur vaggan ;)
Han fick busa lite o krypa runt på golvet en stund. SEN blev han trött och somnade på riktigt ;)

Senaste dagarna har han börjat krypöva väldigt mycket. Han kan ta krypsteg men eftersom jag inte kan titta på honom heeela tiden vet jag inte om han kryper fram så snabbt som han förflyttats eller om han fuskat ;)
Idag låg han på lilltäcket på golvet och det glider lätt på vårat golv. Då drog han sig fram med armarna när han låg på den ;) Haha han e smaaart!
Men uppe i Alicias rum, då kröp han på alla 4 och sen försökte han klättra upp på hennes polly pocket-flygplan! (Inga småsaker i närheten så ni vet och inte tror jag e gaalen).
Han har även krypit fram till mig när jag satt på golvet och klättrat upp på mig.
Häromdan hoppade han själv ner från Samuels säng (bra höjd och jag satt alldeles bredvid) och jag tänkte inte mer på det förrän det kopplade att det var SEBBE och inte Samuel! Så stod han där vid sängkanten haha.

Apropå småsaker så har barnen börjat inse att man måste vakta så inte lillebror äter upp.
Jag tappade en pennkork på golvet när lilleman kröp omkring och Alicia och Samuel dök på den! "Inga småsaker på golvet!" Och sen bestämde dom båda sig för att storröja bort alla småsaker från golven och hålla allt smått borta från lillebror. Det var ett bra beslut av dom!
Men det fanns inga fler smågrejer för det plockade dom upp igår ;)
Nu är dom noggranna och jag har INTE behövt tjata eller säga nåt alls. Dom är stolta över sig själv och VI är stolta över dom :)

Idag sa Samuel "Titta kråka!" Och jagade Alicia och ville visa sina kråkor i näsan ;)
Han skojade bara förstås och tyckte det var skitkul när han blev så äcklad ;) Ska det börjas redan nu? Haha.

Oj jag som inte skulle blogga så mycket. Men jag hade visst mycket att tala om.

Samuel har fått sin 17de tand! Den måste kommit för en månad sen ungefär. Uppe på hans vänstra sida (höger framifrån sett) Han har petat sig i munnen och vi har trott på tandvärk eller att han haft nåt skräp eller bitit sig eller vad som helst! Men nej det var ju en till tand! Han har ju sagt flera gånger "Tand, mamma!" Men jag fattade ju inte ;)
Nu är dom andra 3 också på väg. Nummer 18, 19 och 20 ;)
Undrar om jag skrivit upp när Alicia fått alla tänderna. Och när Samuel fått dom senaste.. Nåja nu vet jag inte exakt datum. Har ju inte räknat hans tänder på senaste utan bara borstat.. Men halva är framme så den är rätt ny och antar att den kom upp så smått medan han grävde som värst i munnen..

NU ska jag sluta för nu har det hunnit bli 7 april..

4 APRIL 2010

Idag fyller kusin Karro 20 år så Grattis till henne!
Fast hon bor inte här så tårta får man inte.. ;)

Ja igår var det våran 6åriga förlovningsdag haha.
Nej vi firar inte sånt. Det var bara nåt jag kom på inatt att det var..

GLAD PÅSK på er förresten haha.

Och GRATTIS till Leija!!
Fick ett mms av Emma igår kväll :) Så himla sööt!
OCH jag hade faktiskt rätt! Det blev en flicka :D

Nej nu ska vi klä på oss och smita ut :)

Vi var ju på Sebbes första längre tur med skotern på långfredag och igår.
På fredan hade påskharen varit och gömt påskägg i Fjello.

Haha kommer ihåg första gången jag var till Fjello. Trodde det var Marcus som kommit på namnet eftersom det lät så konstigt ;)

Nej men nu ska jag inte skriva mer för den här gången men jag kanske lägger in bilder från Fjello sen.
Tjingeling!

BVC

Idag var Marcus och Sebban på BVC på 5månaderskoll.
Tror Marcus sa att han vägde 8220 och var 68 cm lång. Men det vet vi ju inte om dom mätt likadant eftersom det nu var läkaren som mätte förstås.
Han har börjat ha storlek 80 på kläder så antar att han då måste ha väldigt korta ben och lång överkropp.
Nu vaknar han så uppdaterar mer imorgon.
Och jag insåg precis att de e 2 april!

1 APRIL 2010

Tänkte beskriva våra barn lite..

Dottern på 4 år är lugn men bestämd.
Hon har alltid varit sån. Som bebis var hon jämt glad och skrek inte "i onödan".
Hon jollrade så mycket så hennes skrik lät bara som joller.
Hon var och är väldigt tänkande och sitter gärna med skrivböcker och räkneböcker.
Hon kan läsa och skriva och räkna. Har kunnat räkna plus och minus i lätta tal sen 2 års ålder. Hon kunde då även alla bokstäver.
Hon blir säkert läkare när hon blir stor. Hon säger att hon ska bli mammadoktor.
Kan vääldigt mycket om graviditeter och förlossningar haha.

Sonen på 2 år är lugn jämfört med andra barn men vild jämfört med storasyster.
Han är mer teknikintresserad och inte alls så intresserad av bokstäver och siffror. Visst kan han räkna litegrann men han vill mer veta hur saker är uppbyggda.
Han älskar hår! Så han kommer nog bli frisör
(Hoppas han klipper mamma gratis då)
Han har humör. Bestämd och vill få saker att funka. Han gråter inte ofta. Inte alls känslig om han slår sig men känslig om man säger till honom osv.
Sen han blev storebror har hans bestämda humör gett sig lite så det är skönt! Annars kunde han stå i ett hörn och vägra röra sig eller säga nåt. Bara stå där alldeles knäpptyst tills han bestämde sig för att det fick räcka.
Men visst man behöver inte "skälla" på barnen så som man ofta gör utan säger man till honom till exempel "visst kommer du ihåg att vara försiktig" istället för "Var försiktig" eller "Akta!" Så går det mycket bättre.
Han äälskar sina syskon (bråkar visserligen med storasyster några gånger om dan) och överöser hela familjen med pussar och kramar. Och råkar jag säga aj eller morra lite åt en skruv som inte vill fästas så säger han förlåt och kramar. Men man får ju förklara att det inte är hans fel. Men han vill säga förlåt ändå och säger han förlåt måste man själv också säga det och kramas. Han säger även förlåt och kramas om t ex storasyster råkat knuffa till honom.
Som bebis hade han väldigt ont i magen och skrek väldigt mycket.
Han har aldrig riktigt jollrat utan mer låtit som motorer och sagt rrrr och sss.
Sen helt plötsligt när han blev storebror kom orden ramlandes ur munnen på honom. Han började prata med hela meningar samma dag som lillebror föddes.
Han vill heta Emil istället nu. Det är hans stora idol

Sonen på 5 månader är t o m gladare bebis än vad dottern nånsin varit trots att hon var såå himla glad.
Han är tidig. Han tog sig 1 meter fram när han var 10 veckor gammal. Han drog sig fram.
Han har alltså så gott som alltid tagit sig framåt. Nu går det i en väldig fart fast just nu försöker han lära sig krypa på alla fyra så han ställer sig på alla fyra och testar sig fram. Han kommer några steg och sen står han still förvånad. Sen tar han nåt steg till och tittar sig omkring om han ser nån spännande leksak. Men har han siktat in sig på en leksak lite längre bort så säger det bara poff så är han där.
Jollrar massor och har gjort väldigt länge. Han har inte heller kunnat skrika som sin storebror utan mer jollerskrik.

Dom är alltså helt olika alla 3. Men MEST likhet är det mellan största och minsta. Trots att jag trodde att flickor var på det sättet som dottern och pojkar är som äldsta sonen.
Likheten mellan syskonen är att dom älskar BUS!


RSS 2.0