Så nu fortsätter jag.

Var var vi?

Jo, klockan 6 fick jag komma in till honom på IVA.
Han hade syrgasmasken på sig och slangar och sladdar och knappar överallt. Såg verkligen inte kul ut.
Han var hungrig och trött och fick inte äta. Han fick visserligen dropp men droppslangen fungerade inte som den skulle.
Blev stopp i den hela tiden och sen lossnade tyvärr nålen. Så att försöka hitta ett nytt blodkärl att sticka i på en så liten och knubbig bebis var inte lätt. Dom fick sticka honom totalt 15 gånger för att få in EN nål. Dom stack honom bland annat flera gånger i huvudet. 4 gånger tror jag det var där. Sen flera på handleden och fotböjen där, på sidan om fötterna i händer och armar och till sist fick dom dit en nål på fotknölen. Och sen var det massor massor av tejp och bandage och allt för att lyckas få den att hållas. Ändå blev det stopp hela tiden i slangen.
Sen ammade jag honom och pysslade på på IVA tills vi skulle få komma till ett eget rum på barn mitt på dagen.
Då hade jag varit vaken i 30 timmar i sträck så så fort lillgrisen somnade så däckade jag. Jag sov i 3 timmar och sen kom dom in och sa att han var vaken. Jag hade inte hört honom för jag var halvt medvetslös men eftersom dom kollade till honom hela tiden så gick det ju bra.
Sen var det då bara upp och hoppa och fixa hela dan.
Dom tog prover och att sticka Sebbe är rena rama blodbadet för det slutar aldrig blöda.
Läkarn kom in och sa att han låter kruppig så dom bestämde sig för att det var krupp han hade.
Han inhalerades flera gånger på IVA och hela tiden med jämna mellanrum på barn.
Jag somnade nio på kvällen. Kunde inte hålla ögonen öppna längre och lillegris sov ju mest hela tiden.
Vaknade till av att sköterskorna smög in och tog prover på lillegris och kollade väl syresättningen gissar jag.
Och så inhalerade dom nog honom nångång under natten. Jag hade såklart somnat med tvn igång, lamporna på full belysning och persiennen uppe men nångång under natten vaknade jag av att det var fixat. Dom var in och kollade till lillegris väldigt ofta under natten men både jag och han sov gott. Jag sa att dom skulle väcka mig men dom ville inte göra det.

Så blev det fredag och det togs mer prover från fingret, inhalerades några gånger, fick antibiotika i droppnålen (kanske inte skrev det innan men det har han fått hela tiden där inne).
Så kom barnläkaren igen och vipps så hade han inte krupp, inte astma (det ska dom kolla om han får så igen), bara en vanlig liten förkylning?!
Dom började misstänka RS-viruset men dom tyckte det var onödigt att ta prover eftersom han mådde lite bättre och andades lite bättre. Vid 13 skulle vi få åka taxi hem.
Så vi fick en jättetrevlig taxichaffis som betalde taxiresan t o m eftersom han tyckte jag skulle köpa godis till mina större barn istället ;)
Och i vuollerim fick vi byta taxi så då fick vi en som heter Åsa som skulle köra oss hem. Vi stannade en stund i Jokkmokk och fixade ersättning och hälsade på hos hennes kollegor och dom gullade med världens gladaste lillegris :)
Han har inte varit sig själv efter att han var sövd. På akuten i gällivare var han såå sprallig och glad och charmade alla. Och sen på fredan blev han sig själv igen och skrattade åt alla som kom och skulle inhalera honom. Han hatade det förrutom sista gången när sköterskan själv höll i honom. Då pratade han bakom masken och flinade så ögonen bara lyste.
Sen när vi kom hem! OJ OJ vad lycklig han var över att få vara med storasyster och storebror igen :)

Vi var isolerade på rummet så vi fick bara gå fram och tillbaka till kiosken/restaurangen.
Jag fick ju bara frukost och kvällsfika där så vi var ju tvungen att gå dit och äta.

När vi kom hem var jag såå trött!
Lilleman däremot var lättad över att vara hemma igen och slippa alla nålar och masker för ansiktet och sånt så han ville vara vaken mesta tiden fram till 3 inatt. Jag själv vågade knappt sova så jag låg och lyssnade på honom där han låg i vaggan fam till halv 5 imorse. Sen var det förstås morgon klockan 7. Jaa jag var seg men äh nu är jag ju vaken.
Igår var jag alldeles skakis och illamående och trött och hungrig. Marcus for iväg direkt för att hinna handla innan klockan blev alltför mycket och han kom hem med pizza!! Åh vad gott det var!
Klämde i mig hela min och knyckte av Marcus pizza också. Skulle nog ätit halva hans pizza om det inte vore för att jag var tvungen att springa iväg och byta kläder efter en läsk-olycka. Då ides jag inte sitta ner längre.
Jo just det. Vi var hemma 16.20 igår.
Nu kanske det blev lite rörigt men iallafall så vet dom inte anledningen till hans anfall och på fredan tyckte dom jag överdrivit alltihop men om jag hade överdrivit hade nog inte läkarna på akuten i gällivare tyckt att han lät så illa och skickat oss till sunderbyn från början.

27 Februari 2010

Fast jag skriver som att det är 26te fortfarande eftersom det nyss blivit 27nde..

Jag fick min tripp söderut men det var inte riktigt vad jag tänkte mig.
Till sunderby sjukhus kom iallafall jag och Sebbe den här veckan..

Nåja ska väl berätta från början.
På onsdag kväll så lät det som att lilleman snarkade.
Men det blev bara värre och värre och när vi tog upp honom tappade han andan.
Jag vände honom på mage med huvudet lite neråt och klappade på ryggen i hopp om att det skulle komma ut det som fanns i luftstrupen men såklart ska man INTE göra det. Då blir det ännu värre.
Så Marcus tog honom och då lät han lite bättre men han hade väldigt jobbigt att andas.
Ringde akuten för att höra vad jag skulle göra.
Dom sa såklart att jag skulle komma in direkt. Dom skulle skicka ambulans men jag tog bilen istället. Åkte strax efter 1.
Ganska korkat för det var riktigt jobbigt att köra med honom i baksätet när han hade svårt att andas. Man vill ju ha koll.
Om det inte var såå illa med honom skulle vi åka in på barn och var det illa skulle vi in på akuten direkt.
Det var 36 grader kallt ute så bilen gick riktigt seeegt.
Iallafall så närmade vi oss sjukhuset och då hör jag igen hur han får sådär så han tappar andan så vi drog in på akuten. Vid dörren stod det att efter en viss tid skulle man gå under taket längst bort till ingången. Väl där står det att klockan är trasig att man ska använda andra ingången så jag sprang runt där i kylan bärandes på lilleman. Jag var helt slut.

Kom in och han lät lite bättre vilket dom tyckte lät jätteilla.
Sen fick han såna där jobba andnödsanfall då och då.
Dom lyssnade på hjärtat och kollade vad-det-nu-heter med röd lampa på. Syresättningen. Den låg mellan 94-97%. Dom ska helst ha 100% när dom e bebisar.
Iallafall så kom doktorn "Hoppas du inte är flygrädd!" Jag trodde han skojade men nej vi skulle hoppa in i helikoptern och åka till sunderbyn.
Fick ringa gubben och säga planen. Eftersom vi skulle träffa en öronläkare så trodde gubben att han hade problem med öronen. (Öron, näsa, hals alltså).
Hoppade in i helikoptern och lyfta 3.10. Usch vad illa jag mådde av den där åkturen.
Nåja iallafall. Resan tog 45 minuter och vi kom in till sunderbyn. Nu började jag bli rejält trött!
Vi möttes upp av operationspersonalen och öronläkaren och narkosläkare. Iväg till en operationssal och så skulle dom börja fixa med dropp och grejer.
Justja, innan vi hoppade in i helikoptern skulle dom förstås sticka en droppnål i honom. Dom tyckte han var jättestor och tung för att vara 4 månader. (På IVA tyckte dom han var såå liten. Det var den minsta ettåring dom sett! Eh ja han e ju bara 4 månader).
Jaja iallafall så sövde dom honom. Han vägrade somna först så han sprattlade som en galning. Han var segsövd min lillgris.
Jag fick gå till ett anhörigrum en bra bit bort i korridorerna. Värsta labyrinten.
Och sen skulle jag vänta där medan dom stack ner en kamera i halsen på honom.

Jag ringde mommo strax efter 5. Gissade att hon skulle vara vaken. Det var hon också. Skönt att ha nån att prata med men hon blev en aning orolig och chockad när jag ringde klockan 5.
Sen kunde jag förstås inte låta bli att ringa Marcus och uppdatera om läget. Så jag ringde strax innan halv 6.
Halv 6 kom dom och sa till mig att han ligger på IVA och ska vakna. Dom skulle hämta mig när jag fick komma dit så klockan 6 fick jag träffa min gris.
Han hade tjockt slem i ena lungan. Annars ska det ju vara rätt torrt där.

Nu vaknar grisen så jag fortsätter imorgon.

19 Februari 2010

Sitter hos mommo och Kenneth. Ovanligt va?! ;)
Eller ja det är bara mommo hemma förstås..

Jag och lilleman ska åka på stan strax. Laia och BamBam får stanna här medans.
Måste fylla på matförrådet lite. Har t o m tomt på mjöl mm hemma.
Och så måste jag på apoteket, på dollar, på åhult (eller jag menar nyfiket) så marcus får go-fika när han vaknar.
Och så på ica och köpa pålägg och korv.
Och sen TROR jag inte jag skulle nånstans mer. Storhandling på coop först iallafall.
Sen ska jag säkert äta nåt onyttigt till lunch.
Hmm. Känns som att det är nåt ställe jag glömt.
Nåja jag kommer säkert på det snart.

Jo kiosken och köpa en massa hockeypulver och skicka iväg ett paket till Dess ;)
Men du Dess, jag kan inte skicka iväg din födelsedagspresent idag för det är ju som sagt lite grejor jag måste skaffa till först. Men den kommer :)

Imorgon drar vi iväg hemifrån klockan 8 senast. Åker och hämtar upp Kigi i byn och sen drar vi till Gruvtrollet i Kiruna (Nu är det väl inte heeelt fel väl? Vågar inte skriva bynamnet för jag tror jag skriver fel haha).
Så idag ska jag tanka fulltank (är ju redan nästan full) och kolla oljan (kallt ute idag huuu) och köpa med lördagsgodis och festis. Så ska vi göra med matsäck om vi blir lite småhungriga innan vi hittat nåt ställe o käka på :)
Nej nu ska jag fixa mig iordning för att åka.. Och väcka lilleman. Tjing

Men förlååååt igen!

Alltså JA jag ääär förvirrad.
Teknikens hus ligger inte i Boden!
Sa mannen precis ;)
Jag blandar ihop allt numera.
Men då slapp vi ju resan till boden iallafall ;)
Måste kolla upp vad hotell kostar. Är det alldeles för dyrt med fem personer på hotell så kanske man bara åker över dagen istället.
Ungarna kommer ju vara totalt slut men äh, det händer ju inte varje dag..

17 Februari 2010

Sitter hos mommo just nu.

Sa jag förresten att Sebastian hade feber igår och i förrgår?
Gav inte Alvedon eftersom han var så glad och pigg ändå.

Nåja, idag var vi iallafall på BVC.
Nu väger Sebban 7550 gram och är fortfarande 66 cm. Men det skrev hon inte in eftersom han var lika lång sist och hon ides inte mäta så noga nu. Hon sa att hon kan ha fel på ½-1 cm men det var inte viktigt.
Sebbe var glad hela tiden förrutom när han blev less och ville upp och se allt. Huvudet gick nästan runt som ugglornas för allt var så spännande.
Han blev helt galen i en röd traktor med grön skopa (leksak alltså). Han ville haaa den haha.
Han fick hålla i den och känna på den och det var nog första gången en sak inte hamnade i munnen. Han tyckte den var såå fin!

Jag är så sugen på att åka till Luleå när gubben blir ledig. Kanske nästa vecka för då har han ledigvecka.
Alltså stanna över natten.. Jag vill gå på teknikens hus (boden) och Leos lekland och shoppa lite.
Visserligen ska vi till Gruvtrollet i Kiruna på lördag om alla mår bra (vilket dom gör just nu). Men Marcus följer ju inte med och vi åker ju bara fram och tillbaka.
Men just bara åka iväg hela familjen skulle vara jätteskönt.
Men vi får väl se vad gubben säger om saken..
Vad finns det för hotell i Luleå?


Sebastian 118 dagar gammal!

Nu tror ni jag e knäpp som börjat räkna dagar och allt haha.

Imorgon har Emma bara 40 dagar kvar till BF.
Jag vet det därför att Dess hade BF imorgon och låg precis 40 dagar före.
Och jag vet att Sebban är 118 dagar eftersom Dess lilla Noel kom på Sebbans 100dagars-dag som jag av en slump råkade räkna ut. Och ja, Noel är 18 dagar idag, då måste Sebbis vara 118 ;)

Nog tjatat. Tjing

16 FEBRUARI 2010 ;)

Visst har jag rätt nu? Haha

Igår kväll tänkte jag blogga men den ville inte logga in så jag får göra det nu istället :)
Tänkte faktiskt att ni skulle få lära känna mig lite bättre.
Men tro nu inte det värsta om mig iallafall. Jag bara kommer på konstiga tankar och jag är inte särskilt seriös när jag tänker haha.

Iallafall.. Har kommit på en risk som jag inte tror NÅN tänkt på.
Tänk att du ska gå på stan med barnvagnen. Det är livsfarligt! Det KAN komma en älg!
Risken är väl inte jättestor men det KAN hända. Nu dom senaste åren har det varit mycket älgar här i bostadsområden mitt i stan så risken finns.
(Det är t o m mer älgar i stan än här ute i byn tror jag haha).
Ja det var bara en konstig grej jag kom på. Inte nåt jag går runt och tänker på hela dagarna :P

Min humor är väldigt enkel.. Min mans humor är väldigt avancerad så jag fattar typ ingenting av det han skrattar åt ;)
Jag tycker "Älgstudsare" är skitkul! Ja jag skrattar åt såna saker. Framför mig ser jag en älg på sån där pinne med fjäder och handtag ni vet. (Kommer inte på vad det heter).
Sen skrattar jag fortfarande åt när Marcus säger Gun Hellman. Det var efter 11 september det var nån rolig historia på internet jag läste där Gun Hellman skulle åka till USA eller nåt. Kommer inte riktigt ihåg den men namnet garvar jag åt. Förlåt om du råkar heta så! Haha
Ja jag skrattar när jag skriver också!

Jag kan heller INTE hålla mig för skratt när ungarna gör bus. Klarar det bara inte.
Ni skulle se Alicia´s utbrott när hon sovit i bilen på väg till Coop.
Jag och Kigi var och handlade med ungarna och jag frågade Alicia varför hon fick såna utbrott "JAG KAN INTE HÅLLA MIG!"
Alltså hon var inte kissnödig eller så. Hon kunde inte bara "hålla sig" från att vara sur ;)
Det lät hiiiimla kul och det var INTE lätt att inte skratta men det är ju synd om henne så då kan man ju inte skratta åt henne.

Men nej mina barn brukar faktiskt sällan få utbrott på affären. Oftast är dom glada och lyssnar och går bredvid mig. Samuel gillar visserligen att springa runt och titta på saker. Och han är försiktig men det är inte lätt att springa efter alltid. Så han sitter oftast i kundvagnen om jag är själv med barnen.
På coop duger det bara om han får köra bilen. Men var har man då lilleman? Och Alicia vill ju också köra. Så det är omöjligt för mig att köra 2 bilvagnar och en kundvagn med barnstol. Eller ens EN bilvagn och en med barnstol.
Dom med bil har dessutom bara en platt "korg" uppepå så handla mycket är omöjligt.
Men mataffärer gillar vi inte.
Dollar är kul tycker allihopa ;) (Förrutom pappan då haha)
Sebbe älskar att vara i affärer.
Han sover oftast jättegott eller så åker han omkring och kikar.
Nu ropar Sebban så jag ska gå och ge honom käk och lägga om honom. Han vaknade till.
Förkyld och feber har han.
Skriver mer senare.

Förlååååt!

Jag har insett ett stooort fel haha.
Ni märker säkert också hur förvirrad jag är ;)

15 Januari 2010

Har som ni säkert märkt inte kunnat blogga på ett tag.
Just nu sitter jag hos mommo i byn. Internet krånglar en massa hemma.
Det är PS3an som gör så bara det internet och telefonen fungerar.
Kommer uppdatera mer när vi får våran nya beställda router.

Igår var det Alla Hjärtans Dag.
Som vanligt så firar vi den inte.
Men Alicia tyckte vi skulle fira så hon hade gömt lite hemliga hjärtan och teckningar åt oss här och där.
Sen åt vi middag. Makaroner, korvslantar och bacon. Jätteromantiskt ;)
Nå men man tar vad man har hemma..

Sen såg jag och gubben film. Funny people..

Nu ska jag vara lite social istället och sen ska vi åka och handla.

11 Januari 2010

Vi har just avslutat "expedition strömavbrott".
Sebbe blev så trött så han däckade.

Det blinkade en hel massa gånger innan det tillslut blev strömavbrott helt.
Så vi beslutade att vi skulle ha expedition strömavbrott.
Så hur gör man när det är strömavbrott och man ska lyckas laga lunch?
Jo man har tur som har en vedspis. Tar med det största barnet till källaren som ficklampehållare och så släpar man upp massa ved.
Sen skulle det ju vara bra om man hade kunskapen om hur man använder en vedspis också ;)
Vi vispade ihop plättsmet och gjorde småplättar och kokade ägg. Plättarna var det för varmt för men dom gick att äta när jag gräddade dom på högra sidan av spisen.
Men sen funderar man ju om höger är den varmaste. (Elden är på vänster).
Äggvattnet kokade. Sen slutade det koka! Och småputtrade istället.
Försökte flytta den hit och dit men sen gav jag upp och öppnade luckan under elden så då kokade det vilt igen ;)
Nåja det gick bra och vi har inte ens märkt när strömmen kom tillbaka för vi var fullt upptagna med att hitta på saker man gör när man inte har ström.. Nästan så man ville gå och dra ur propparna ur proppskåpet ;P
Fast det gjorde vi inte nej. Jag fick ju ladda min telefon nu. Den hade helt slut batteri.
Nej nu ska jag gå in på fejjan och skicka lösenordet till bloggen till Nettan.
Tjing

Sitter hos mommo och Kenneth

Jag och Alicia och Samuel smet iväg hit en sväng nu.
Den allra minsta och den jättestora grabben i familjen somnade på soffan. Lilleman har ju inte sovit så himla bra idag. Bara 5 minuter två gånger. Och inatt sov han inte heller så bra.
Så de e bra om han får lite ostörd sömn i pappas famn nu.
Är ju inte så många meter hem så krisar det sig är jag ju hemma på nolltid.

Ja jag kan erkänna att jag har jättejobbigt att låta Marcus vara hemma ensam med barnen.
Jag oroar mig att dom inte får mat, att han somnar och dom härjar fritt och att dom smiter ut utan att han märker.
Men nej, det är ju ingen fara. Det är väl bara det att det alltid är JAG som är med barnen så man vågar nästan inte låta nån annan vara med barnen. Jag försöker släppa lite på kontrollbehovet och hittills har barnen klarat sig utan allvarligare skador. Faktiskt bättre än när jag är med dom för otroligt nog hinner dom såå mycket bus medan jag byter blöjor, lagar mat, byter mera blöjor eller vad jag än gör.
Men jag kan iallafall konstatera att blöjbyten orsakar mest bus.
Då hinner det startas brand, bli översvämning, rivas soffor, målas på soffor och sig själv osv osv.
Amningsstunderna är också ett bra tillfälle att hitta på bus.

Just nu sitter jag och tittar vad mommo och kenneth och alicia och samuel pysslar med här vid köksbordet..
Dom fixar med nån sjal..
Nu ska jag spela lite bubble-shooter och bara slappa.
Jag erkänner.. Jag ÄR lat!

Januari 2010 i bilder

10 Januari 2010


14 Januari 2010
 

15 Januari 2010
  
  
16 Januari 2010
    

17 Januari 2010


18 Januari 2010


21 Januari 2010 - Bakar inför dopet + Sebbe med sina 2 plåster. 3månaders-sprutorna..
    
   

22 Januari 2010


23 Januari - Dopet. Sebastian sov sig igenom dopet. Fick ingen bra bild på Samuel så han syns men fotade honom när vi kom hem. Ska höra om nån annan har bättre bilder.
    
  

Det får räcka för just nu.
Ska lägga in lite mer sen men nu ropar barnen igen :)


Smakis..

Ja, idag gav jag lilleman hans första smakportion.
Han älskade det :)
Vågade inte ge så himla mycket. Han är ju trots allt bara 16 veckor idag.
Men han smackade och ville ha mer hela tiden. Han försökte t o m äta upp tvättlappen jag tvättade av honom med efter.
Nu vill Samuel att jag ska hjälpa honom på pottan.. Tjing

Min nya blogg :)

Ja här fortsätter jag blogga istället.
Sebastian är inte längre i magen så min mage har ingenting med det hela att göra längre ;)
Jag skulle gjort en ny för längesen men det har bara inte blivit av.

Den här är lösenordsskyddad pga att jag inte vill att alla ska kunna se alla bilder och allt jag skriver.
Och ni som läser ska inte ta det allt för allvarligt om jag t ex klagar på min man haha.
Och här kommer jag skriva ut namnen också.
Egentligen bloggar jag ju bara för min egen skull. För att jag ska kunna gå tillbaka och kika vad vi har gjort och så och kunna göra klippböckerna till barnen.
Kommer försöka lägga upp foton oftare. Några gånger i veckan ska nog hinnas med.
Sen kan jag berätta att jag har projekt på gång :) Igen haha.
Jag vill starta eget så får se hur det blir med det.
Beror väl mest på om man hittar nån som är intresserad av det jag ska sälja.

Nåja nu ska jag ta Sebbe med mig och laga lite lunch :)

RSS 2.0